Inscrie firma
Newschannel.ro

Intreaba un specialist in obtinerea de Fonduri Europene

Intreaba un specialistSever Avram

In aceasta saptamana puteti sa stati de vorba despre fondurile europene cu Sever Avram, coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene EU-RO Clearing Funds si specialist in fonduri structurale europene.

Sever Avram a fost consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la UE. Incepand cu anul 1996, a activat ca si consultant si trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana.

Din anul 2006, Sever Avram a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE. Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene (www.StructuralFunds.ro).

Adreseaza o intrebare:

Nume firma: Numele dumneavoastra*: Email*: Domeniu de activitate*: Pentru ce vreti sa luati bani*: Intrebare*: Detalii suplimentare:

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare*
Adauga

Intrebari si raspunsuri

Numele solicitantului: Daniela Todoran Domeniu activitate: Domeniul Financiar Este interesat de luarea banilor pentru: Automate
Intrebarea utilizatorului:
As dori sa stiu daca exista finantare din parte UE pt asamblarea de automate (cu absorbante, tigari, prezervative) in toaletele spatiilor publice, cum ar fii aeroporturi, malluri etc. Va multumesc!
Raspunsul consultantului:
Din pacate, nu va incadrati pentru o asemenea finantare in cadrul fondurilor europene.
Nume firma: fost sportiv Numele solicitantului: Balagel Nicolae Tudo Domeniu activitate: ruibi Este interesat de luarea banilor pentru: formarea bazei sportive Alte detalii: exista baza sportiva la un nivel empiric;-exista cadrul legal jurididc de constituire al asociatiei sportive;-dorim sa ne ridicam la nivel decent si competitiv.
Intrebarea utilizatorului:
Unde gasesc documentatia ptr aplicarea la fonduri europene neranbursabile destinate refaceri/modernizarii/dezvoltarii unei baze sportive in coparticipare cu terti parteneri.
Raspunsul consultantului:
Activitatea este eligibila (cf. cod CAEN 931) in cadrul unui proiect depus prin FEADR, masura 3.1.3. “Incurajarea activitatilor turistice” (investitii in activitati recreationale). De asemenea, prin Programul Operational Regional Axa 5.2. (www.inforegio.ro)
Nume firma: SC DAPEROM GRUP AUTO Numele solicitantului: ifrim viorel Domeniu activitate: service auto Este interesat de luarea banilor pentru: realizarea unui service de intretinere auto rapid:schimburi ulei,geometrie ,directie,pneuri,ITP,reparatii mecanice rapide
Intrebarea utilizatorului:
Carei persoane sau institutii ma pot adresa pentru elaborarea unui proiect cu sanse de a fi eligibil?De unde poate fi procurat ghidul pentru accesarea fondurilor destinate IMM-urilor?Amical,V.Ifrim
Raspunsul consultantului:
Ghidul Solicitantului poate fi gasit pe siteul http://www.madr.ro, masura 3.1.2 (pentru dezvoltarea microintreprinderilor in mediul rural), iar pentru proiecte IMM, exista mai multe ghiduri ale solicitantului, care difera in functie de incadrarea obiectivelor si activitatile proiectelor de investitii, dar cele mai multe dintre ele se afla pe siteul http://amposcce.minind.ro/ . Informatii generale puteti solicita direct de la autoritatile responsabile (autoritati de management sau organisme intermediare), iar pentru scrierea proiectului aveti nevoie de un consultant.
Numele solicitantului: Dana Costin Domeniu activitate: inspector asigurari Este interesat de luarea banilor pentru: firma broker
Intrebarea utilizatorului:
vreau sa stiu daca domeniul asigurarilor este exclus din domeniile finantate prin fonduri europene
Raspunsul consultantului:
Din pacate, nu va incadrati pentru o asemenea finantare in cadrul fondurilor europene.
Nume firma: S.C. ECOBIOTEH SRL Numele solicitantului: Wacykiewcz Mihai Domeniu activitate: fabricarea pesticidelor si a altor produse agrochimice cod 2020 Este interesat de luarea banilor pentru: laboratoare mobile de analize agrochimice Alte detalii: inromania nu sant laboratoare mobile si cele terestre sant aproape inactive sau find de stat cu salariul asigurat nu sant interesate sa faca ceva
Intrebarea utilizatorului:
Pentru cunoasterea calitatiilor sau lipsurilor unui sol agricol este necesar sa se faca analize care sa stabileasca ce trebuie ameliorat pentru ca solul sa fie de calitatea necesara pentru cultura x.y.z.etc Fermieri romani nu fac aceste analize si cultiva fara a amenda solul, asfel rezulta productii mici comparativ cu UE INTREBARE cum putem afla care este mecanismul analizelor agrochimice aplicat in UE de diverse tari solurile sant cartate de institutii abilitate solurile sant analizate de entitatii statale solurile sant analizate prin comenzi date de fermieri prin simpla lor cultura manageriala etc
Raspunsul consultantului:
Daca doriti sa depuneti un proiect in aceasta zona de interes, va sugeram sa va adresati Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) din cadrul Ministerului Educatiei care gestioneaza finantarea proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare.
Nume firma: alcoorrout srl Numele solicitantului: jacota viorel Domeniu activitate: transport rutier de marfa Este interesat de luarea banilor pentru: achizitie auto transport 2 bucati
Intrebarea utilizatorului:
avind in vedere conditiile de finantare pentr-u firmele nou infiintate in conditiile actuale ma intereseaza o finantare din fonduri structurale si daca exista posibilitate de abordareva multumesc anticipat.
Raspunsul consultantului:
Achizitia de vehicule pentru transportul rutier de marfuri pentru a presta servicii de
transport in numele tertilor si de mijloace de transport pentru persoane, ca si activitate principala, prevazuta prin proiectul pentru care se solicita sprijin (cf. CAEN 494), este un proiect eligibil in cadrul FEADR, Masura 3.1.2. „Sprijinirea activitatilor economice in vederea diversificarii economiei rurale si a cresterii calitatii vietii in spatiul rural", iar valoarea maxima a sprijinului financiar este de 100.000 Euro. Achizitionarea de mijloace de transport specializate si utilaje reprezinta o cheltuiala eligibila, atat timp cat acestea deservesc in mod direct activitatile specifice desfasurate propuse prin proiect iar necesitatea achizitionarii lor este justificata in studiul de fezabilitate/memoriu justificativ.
Nume firma: Andreea Numele solicitantului: Andreea Domeniu activitate: STOMATOLOGIE Este interesat de luarea banilor pentru: CABINET DE MEDICINA DENTARA SI CABINET DE TEHNICA DENTARA
Intrebarea utilizatorului:
As dori sa imi deschid un cabinet de tehnica si unul de medicina dentara si nu stiu in ce masura as putea sa obtin chiar si un imprumut de la Stat, bani pe care sa-i inapoiez pe parcurs?Nu dispun de nici un venit.As avea ceva sanse de ajutor??MULTUMESC!!
Raspunsul consultantului:
Din pacate, nu va incadrati pentru o asemenea finantare in cadrul fondurilor europene.
Numele solicitantului: vasile marius Domeniu activitate: service auto Este interesat de luarea banilor pentru: service auto Alte detalii: am inteles ca este mai usor daca se afla pe raza unei comune?
Intrebarea utilizatorului:
lucrez ca mecanic de 15 ani,si numai cu auto straine dar pentru altii, eu fiind angajat , vreau sa pornesc singur.nu am multi bani de pornit ,ce conditi trebui sa indeplinesc si la ce suma ma incadrez?
Raspunsul consultantului:
Un asemenea proiect este finantabil (eligibil), in mediul rural, in cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), masura 3.1.2., (cf. CAEN 4520). Detalii se gasesc in Ghidul Solicitantului paginile 10-11 (www.madr.ro). Finantarea poate fi intre 5000 si 100.000 Euro, dar contributia Dvs. trebuie sa fie de minim 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro