Inscrie firma
Newschannel.ro

Intreaba un specialist in obtinerea de Fonduri Europene

Intreaba un specialistSever Avram

In aceasta saptamana puteti sa stati de vorba despre fondurile europene cu Sever Avram, coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene EU-RO Clearing Funds si specialist in fonduri structurale europene.

Sever Avram a fost consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la UE. Incepand cu anul 1996, a activat ca si consultant si trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana.

Din anul 2006, Sever Avram a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE. Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene (www.StructuralFunds.ro).

Adreseaza o intrebare:

Nume firma: Numele dumneavoastra*: Email*: Domeniu de activitate*: Pentru ce vreti sa luati bani*: Intrebare*: Detalii suplimentare:

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare*
Adauga

Intrebari si raspunsuri

Nume firma: P.F. COJOCARU Numele solicitantului: cojocaru catalin Domeniu activitate: cofetar-patiser Este interesat de luarea banilor pentru: Inchiriere sau amenajare de la ¨0¨ a unui laborator productie si eventual desfacere produse cofetarie-patiserie
Intrebarea utilizatorului:
Un P.F. poate obtine fonduri nerambursabile sau numai societatile comerciale?Am experienta in domeniu (4 ani in SPANIA) .Daca se poate ,care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ?Unde trebuie sa merg?Multumesc anticipat!
Raspunsul consultantului:
Exista anumite programe care permit sprijin nerambursabil pentru persoane fizice, cum este cazul anumitor masuri in cadrul PNDR finantate prin FEADR (www.apdrp.ro). Cu toate acestea, in general, finantarile europene se adreseaza persoanelor juridice (autoritati, institutii, firme, ONG inclusiv persoanelor fizice autorizate sau cooperativelor si asociatiilor familiale care se pot infiinta foarte usor etc), iar in cazul mentionat de Dvs. genul de activitate nu este aceptata pentru finantare europeana. Preferabil ar fi sa ne contactati telefonic la 021 2304997 pentru a va putea ghida mai bine.
Nume firma: sc.stemil distributi Numele solicitantului: Arduino Alessandro Domeniu activitate: comert cu materiale de constructi Este interesat de luarea banilor pentru: masine,masine de transport marfa,motostivutor
Intrebarea utilizatorului:
Buna Ziua,este posibil sa acesam la fonduri pentru achizitiona masine,camioane si motostivutor,si daca da la cine putem afla conditile Va multumim
Raspunsul consultantului:
Achizitia de vehicule este in general o cheltuiala neeligibila in cadrul programelor europene, cu exceptia cazului in care achizitionarea de mijloace de transport specializate si utilaje deservesc in mod direct activitatile specifice desfasurate propuse prin proiect .
Numele solicitantului: constantinescu flore Domeniu activitate: somera Este interesat de luarea banilor pentru: infiintarea unei pensiuni turistice
Intrebarea utilizatorului:
Buna ziua dl. Avram,am 51 de ani , sunt somera si sanse mici sa ma mai reangajez.La Sinaia , am ocasa de paianta veche de 52 de ani si cam 850 mp curte.Doresc sa renovez casa sa ma extind si sa deschid aici o pensiune de care sa ma ocup la inceput personal. De profesie sunt inginera si am lucrat mult si domeniul RU si economic. Spuneti-mi va rog care sunt conditiile de obtinere a acestor fonduri , riscurile si primii pasi pe care trebuie sa-i fac .
Raspunsul consultantului:
Pensiunile se finanteaza prin FEADR, in cadrul masurii 3.1.3 „Incurajarea activitatilor turistice”, iar Ghidul solicitantului poate fi consultat la adresa www.apdrp.ro

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro