Inscrie firma
Newschannel.ro

Intreaba un specialist in obtinerea de Fonduri Europene

Intreaba un specialistSever Avram

In aceasta saptamana puteti sa stati de vorba despre fondurile europene cu Sever Avram, coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene EU-RO Clearing Funds si specialist in fonduri structurale europene.

Sever Avram a fost consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la UE. Incepand cu anul 1996, a activat ca si consultant si trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana.

Din anul 2006, Sever Avram a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE. Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene (www.StructuralFunds.ro).

Adreseaza o intrebare:

Nume firma: Numele dumneavoastra*: Email*: Domeniu de activitate*: Pentru ce vreti sa luati bani*: Intrebare*: Detalii suplimentare:

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare*
Adauga

Intrebari si raspunsuri

Nume firma: costrucciones hypion Numele solicitantului: gabriel Domeniu activitate: constructii.......etc. Este interesat de luarea banilor pentru: pt a putea termina ceam inceput Alte detalii: toata lumea imi zice ca trebuie sa ai relatii ca sa ai acces la fonduri europene,este adevarat eu nu am pe nimeni chiar e adevarat ca in rominia totul merge pe relatii spaga??????
Intrebarea utilizatorului:
am stat in strainatate vreo 12 ani,mam intors in tara si am infiintat o firma de constructii,am cumparat pamint , am ceva scule ,un utilaj si na mers,vreau sa deschid un servis auto am cladirea si curent si imi lipsesc sculele,interbarea mea este pot avea vreo sansa sa am acces la fonduri europene sa pot continua ceva, acum firma este in suspendare......????????multumesc....
Raspunsul consultantului:
Daca firma dumneavoastra este in suspendare nu se poate. Pentru accesarea Fondurilor Europene trebuie sa aveti un bilant si o balanta contabila pozitive. Banuiesc ca nici dumneavoastra nu ati da bani cuiva care teoretic, scriptic, conform actelor contabile, este pe punctul de a o inchide.
Nume firma: sc domus srl Numele solicitantului: mercei jonel Domeniu activitate: atelier de mecanica Este interesat de luarea banilor pentru: pt realizarea unei atelier in mediul rural
Intrebarea utilizatorului:
ce trebuie sa fac pentru beneficierea fondurilor euronene?va multumesc
Raspunsul consultantului:
Buna ziua,
trebuie sa gasiti intai un plan de afaceri.

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro