Inscrie firma
Newschannel.ro

Intreaba un specialist in obtinerea de Fonduri Europene

Intreaba un specialistOctavian Serban

specialist in fonduri europene,va raspunde publicului larg la intrebarile legate de fondurile structurale, de cum se realizeaza un proiect si va poate da sfaturi avizate privind proiectele dvs. de finantare europeana.

Octavian Serban a fost coordonator de program Fonduri Structurale cu sesiuni de instruire pentru mai mult de 500 de specialisti din industrie, administratie publica si banci; a oferit consultanta pentru realizarea si implementarea proiectelor pentru mai mult de 120 beneficiari: intreprinderi mari, IMM, microintreprinderi, consilii judetene sau locale, primarii, institutii de invatamint si asistenta sociala, camere de comert si asociatii patronale.

Este licentiat in Marketing International la Academia de Studii Economice, presedinte al Certified Knowledge Manager al Knowledge Management Institute si expert consultant si manager la Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie din Ministerul Economiei.

Mai multe detalii despre activitatea lui Octavian Serban puteti gasi pe site-ul www.knomacons.ro

Intrebari si raspunsuri

Nume firma: DORDIA STYLE SRL Numele solicitantului: TOCACI FLOAREA MARIA Domeniu activitate: CONSTRUCTII ,FRIZERIE COAFURA Este interesat de luarea banilor pentru: DEZVOLTAREA FIRMEI
Intrebarea utilizatorului:
CUM ASI PUTEA SA BENEFICIEZ SI EU DE UN INPRUMUT NERAMBURSABIL PT DEZVOLTAREA FIRMEI ,SI CE ACTE SUNT NECESARE ,SI CUI TREBUIE SA MA ADRESEZ VA MULTUMESC
Raspunsul consultantului:
Daca va axati pe domeniul Constructii, mai specific infrastructura, mediu, etc si nu constructii de locuinte sau spatii comerciale, puteti accesa fonduri conform obiectivului stabilit.

Important este sa va orientati dezvoltarea potentialului proiect in jurul respectivului obiectiv.
Nume firma: SC NICO CAROSIMEX SR Numele solicitantului: NEATU NICOLAE Domeniu activitate: MONTAJ SI INTRETINERE ASCENSOARE Este interesat de luarea banilor pentru: DEZVOLTAREA FIRMEI, MODERNIZARE SEDIU,RECERTIFICARI
Intrebarea utilizatorului:
AS DORI O LISTA CU FIRMELE ACREDITATE PENTRU INTOCMIREA PROIECTELOR SI DOCUMENTELOR NECESARE PT. OBTINEREA DE FONDURI .
Raspunsul consultantului:
Din pacate, piata de consultanta pentru proiecte europene nu este reglementata si, prin urmare, nu exista acreditari in acest domeniu.

Totusi, pentru a apela la un consultant, trebuie sa verificati experienta acumulata in proiecte, recomandarile de la alti beneficiari, rezultatele obtinute, notorietatea, etc.
Nume firma: CMI Dr MUNTEANU AUGU Numele solicitantului: Munteanu Augustin Domeniu activitate: stomatologie Este interesat de luarea banilor pentru: dotare aparatura
Intrebarea utilizatorului:
sediul cabinetului actual este in mediul rural cu activitate de 8 ani si intentionez sa deschid punct de lucru sau sediu nou in mediu urban.In ce masura pot accesa fonduri europene pentru inbunatatirea aparaturii,respectiv dotarea noului cabinet?
Raspunsul consultantului:
Va rog sa cititi raspunsul la intrebarea similara adresata cu citeva zile in urma.
Nume firma: SC GABI SERV SRL Numele solicitantului: GRUMEZESCU GABRIELA Domeniu activitate: servicii auto vulcanizare Este interesat de luarea banilor pentru: extindere activitate
Intrebarea utilizatorului:
DACA POT OBTINE FINANTARE PENTRU UN APARAT DE GEOMETRIE A UNGHIURILOR SI CRIC ELEVATOR ?COSTUL ACESTORA RIDICANDU-SE LA MIN. 20.000 EURO! IN AFARA DE FAPTUL CA TREBUIE AMENAJAT SPATIUL UNDE TRBUIE AMPLASATA APARATURA. ASTEPT RASPUNS .VA MULTUMESC ANTICIPAT
Raspunsul consultantului:
Un astfel de proiect nu poate fi finantat din fonduri europene atita timp cit obiectul dumneavoastra de activitate este in zona repararii, reconditionarii, samd.
Numele solicitantului: Anca Staniloiu Domeniu activitate: Curierat Este interesat de luarea banilor pentru: Drumuri Alte detalii: Am o firma de curierat si inteleg ca proiectele europene trebuie saa vizeze beneficiul comunitataii. Eu as vrea sa investesc in niste drumuri pe care noi le folosim.
Intrebarea utilizatorului:
Se pot obtine bani europeni pentru asta sau trebuie sa asteptam autoritatile locale sa actioneze? Sunt posibile parteneriatele public - privat pentnru a face rost de bani europeni?
Raspunsul consultantului:
Din pacate, pentru genul asta de proiecte, sunt eligibile ca beneficiari doar autoritatile publice.

Parteneriatul public-privat este incurajat pentru atragerea fondurilor europene, dar numai in conditii stabilite de lege si nu ca un subterfugiu pentru evitarea legii achizitiilor publice.

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro