Inscrie firma
Newschannel.ro

Intreaba un specialist in obtinerea de Fonduri Europene

Intreaba un specialistOctavian Serban

specialist in fonduri europene,va raspunde publicului larg la intrebarile legate de fondurile structurale, de cum se realizeaza un proiect si va poate da sfaturi avizate privind proiectele dvs. de finantare europeana.

Octavian Serban a fost coordonator de program Fonduri Structurale cu sesiuni de instruire pentru mai mult de 500 de specialisti din industrie, administratie publica si banci; a oferit consultanta pentru realizarea si implementarea proiectelor pentru mai mult de 120 beneficiari: intreprinderi mari, IMM, microintreprinderi, consilii judetene sau locale, primarii, institutii de invatamint si asistenta sociala, camere de comert si asociatii patronale.

Este licentiat in Marketing International la Academia de Studii Economice, presedinte al Certified Knowledge Manager al Knowledge Management Institute si expert consultant si manager la Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie din Ministerul Economiei.

Mai multe detalii despre activitatea lui Octavian Serban puteti gasi pe site-ul www.knomacons.ro

Intrebari si raspunsuri

Nume firma: alizor elin Numele solicitantului: patrugan alina Domeniu activitate: producator energie electrica Este interesat de luarea banilor pentru: finantare parc eolian
Intrebarea utilizatorului:
Buna ziua.M-ar interesa ce conditii trebuie sa indeplineasca societatea noastra pentru a putea beneficia de fonduri europene in vederea realizarii unui parc eolian.Va multumesc!
Raspunsul consultantului:
Proiectul este eligibil in cadrul POS CCE, Axa Prioritara 4„Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice”, D.M.I. „Valorificarea Resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”, Operatiunea: “Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice, solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie”. Eligibilitatea solicitantului poate fi verificata conform Anexei 7 din Ghidul Solicitantului pentru domeniul major de interventie mentionat mai sus, pe care il puteti consulta accesand siteul AM POS CCE din cadrul Ministerului Economiei (www.minind.ro)

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro