Inscrie firma
Newschannel.ro

Alocarea financiara a Uniunii Europene din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), acordata Romaniei prin Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), pentru implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in perioada 2007-2013, este de 8.022,50 mil. euro. La aceasta, se adauga contributia nationala, de la bugetul de stat, in valoare de 1.948,29 mil. euro.

Primele masuri, accesibile si aplicabile, pentru agricultura romaneasca au avut in vedere continuarea masurilor din cadrul Programului SAPARD. Acestea sunt cinci masuri de investitii pentru modernizarea si restructurarea sectoarelor agroalimentar si forestier, dezvoltarea activitatilor non-agricole (micro-intreprinderi, turistice, servicii de baza pentru economia si populatia rurala etc.), care includ si schemele de ajutor de stat XS13 si XS28 si trei masuri care au ca obiectiv strategic imbunatatirea competitivitatii fermelor comerciale si de semi-subzistenta si a asociatiilor acestora.

Alocarea financiara publica pentru licitarea proiectelor aferente masurilor lansate, pentru exercitiul bugetar 2008, supusa consultarii membrilor Comitetului de Monitorizare in cele doua reuniuni organizate pe parcursul anului, a fost de 1.837,60 mil. euro. La aceasta se adauga si alocarile pentru masurile din axa 2 masura 211- Sprijin pentru Zona Montana Defavorizata, 212 - Sprijin pentru Zone Defavorizate - altele decat Zona Montana, 214 - Plati de Agro-mediu (295,41 mil. euro), masura 511- Asistenta tehnica (43,25 mil. euro) si masura 611 - Plati complementare directe (178,96 mil. euro), ajungand la 2.355,22 mil. euro, respectiv 23,62% din total PNDR.

Implementarea masurilor de investitii se realizeaza de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), iar a celor cu plata per suprafata de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

In cursul anului 2008, pentru masurile lansate, la nivel national, au fost depuse un numar total de 12.927 proiecte conforme cu o valoare publica de 5.053,28 mil. euro.

Au fost organizate sapte sesiuni de selectie pentru masurile lansate, care au cuprins un numar de 3.389 proiecte cu o valoare de 2.072,65 mil. euro. Din acestea au fost selectate pentru finantare 1.490 proiecte din care s-a contractat un numar total de 1.320 proiecte cu o valoare publica de 725,56 mil. euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16,77 mil. euro pentru proiectele de investitii, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala platita fiind de 197,68 milioane Euro.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
1 comentarii

Claudia 26.11.2009
1
Motoutilaje Agricole Ruris
Infiintata in 1993, cu capital privat romanesc RURIS este producator de motoutilaje ce acopera o gama intreaga de lucrari necesare in microagricultura: motoferastraie, motocultoare, motocositori, masini de tuns gazon, motopompe, generatoare de curent, atomizoare . Motooul nostru \"EFORT MIC, ROADE BOGATE\" ne-a condus la realizarea unor produse cu fiabilitate mare, productivitate ridicata si usor de manevrat. Desi avem parteneri care ne reprezinta intr-un numar important de judete, obiectivul nostru este sa extindem gradul de acoperire al produselor RURIS, la nivel national. Cu fiecare an, marim nomenclatorul de produse astfel incat sa acoperim intrega gama de utilaje necesare in orice gospodarie. Experienta in domeniu de peste 15 ani, cat si reteaua de unitati service autorizate, garanteaza clientilor nostri calitatea produselor si serviciilor oferite de catre RURIS. Contact: SC RURIS IMPEX SRL, Craiova, tel: 0351.46.46.32, www.ruris.ro


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro