Inscrie firma
Newschannel.ro

In realizarea dosarului necesar pentru finantare, Mircea Tatar nu a apelat la ajutorul firmelor de consultanta, ghidandu-se dupa informatiile disponibile pe site-ul ANIMMC. Acesta este si sfatul pe care Maria Parcalabescu, secretar de stat in cadrul Ministerului IMM-urilor, il da viitorilor aplicanti: “sa consulte ghidul de utilizare pentru a-si face o idee exacta asupra documentatiei pe care trebuie a o prezinte”. Urmeaza completarea cererii de finantare, proiectul propriu-zis si inscrierea pe una dintre cele noua directii disponibile.

Desi a fost foarte multumit de colaborare, presedintele Patronatului de Optica ne-a marturisit ca slaba promovare a acestor fonduri si durata de alocare a banilor reprezinta principalele probleme ale programelor finantate de la bugetul de stat. “Partea de birocratie nu a necesitat date extraordinare, un certificat fiscal si alte acte de la directia de taxe si impozite fiind destul de usor de obtinut. Durata de alocare a banilor, insa, a fost destul de lunga: in luna mai am inceput demersul, iar banii i-am primit prin decembrie.”

Obtinerea finantarii a fost posibila abia dupa 2-3 luni de la realizarea investitiei, dupa ce aparatul a fost pus in functiune si s-a constatat ca se afla in stare de functionare. De asemenea, timp de doi ani, la un interval de 3- 4 luni, Mircea Tatar trebuie sa prezinte utilajul, actiune ce face parte dintr-un program de monitorizare.

In privinta slabei promovari, Maria Parcalabescu ne-a precizat ca in 2009 se doreste o intensificare a mediatizarii programelor. “Vom realiza conferinte in judete cu sprijinul oficiilor noastre teritoriale si a camerelor de comert, astfel incat informatiile sa ajunga mai repede in lumea oamenilor de afaceri”, a completat Parcalabescu.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Bani de la stat
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro