Inscrie firma
Newschannel.ro
Calendar Finantari Obiective

Directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, Silviu Stoica, si-a depus demisia pe 15 iulie, aceasta urmand sa devina efectiva din 31 iulie, a declarat, pentru NewsIn, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Decizia domnului Silviu Stoica este un gest unilateral. A fost depusa in data de 15 iulie si va deveni efectiva din 31 iulie. Explicatiile demisiei le va da domnul Silviu Stoica. Conducerea AM POS Mediu va fi asigurata de un interimar, iar postul va fi scos la concurs in termen legal", a explicat Nemirschi.

Lucrarile finantate din bani europeni pot fi castigate si ilegal 

Demisia sefului AM POS Mediu vine la o zi dupa prezentarea raportului Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), din care reiese ca in contractul cu firma din Ploiesti Ars Advertising au fost comise ilegalitati, inclusiv in contractul initial, acordat in 2008, contract semnat de Silviu Stoica.

Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila, licitatia din octombrie 2008 a fost organizata astfel incat sa iasa castigatoare oferta cea mai dezavantajoasa pentru autoritatea contractanta.

Contractul incheiat in 2008 cu Ars Advertising Ploiesti depasea 958.000 euro fara TVA, iar "raportul procedurii a fost semnat de catre toti membrii comisiei de evaluare si a fost aprobat de directorul general al Directiei Generale pentru Managementul Instrumentelor Structurale", mai arata ANRMAP.

Pentru acelasi contract, Ministerul Mediului a fost sanctionat marti cu 35.000 lei.

Silviu Stoica a fost numit in mai 2007 secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, responsabil cu implementarea programelor de mediu cu finantari comunitare. Anterior, Stoica a fost timp de trei ani director general al Directiei Generale pentru Managementul Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Mediului, iar in ianuarie 2009 a devenit directorul general al AM POS Mediu.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Nemirschi va prezenta raportul pe 10 august.

Urmareste videointerviul cu Silviu Stoica, acordat in exclusivitate pentru NewsChannel.ro.

 

 

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Ministerul Mediului are in pregatire un portofoliu de aproximativ 80 de proiecte majore care vizeaza investitii in infrastructura de apa, deseuri, termoficare si inundatii, cu o valoare de peste 4 mld. euro, aproape 70% din fondurile europene disponibile, din totalul de 5,6 mld. euro alocate imbunatatitii sectorului de mediu in perioada 2007-2013.
Inca de la lansarea programului, in iulie 2007, au primit finantare, prin axa prioritara I, proiecte majore de mediu in valoare de 936 mil. euro pentru lucrari de investitii localizate in Cluj-Salaj (197 mil.euro), Giurgiu (72 mil.euro), Turda-Campia Turzii (80 mil. euro), Calarasi (100 mil.euro), Tulcea (114 mil.euro), Sibiu (90 mil.euro), Teleorman (116 mil.euro), Olt (73 mil.euro) si Gorj (90 mil.euro).

Alte doua proiecte, la Brasov si Bistrita-Nasaud urmeaza sa primeasca aprobare, in valoare de 189 mil. euro si respectiv 43,64 mil. euro.
POS Mediu finanteaza investitii pentru:
  • extinderea si modernizarea infrastructurii de apa: 3,3 mld. euro
  • dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor: 1,2 mld. euro
  • reabilitarea centralelor municipale de termoficare in vederea reducerii poluarii: 458 mil. euro
  • implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii: 215 mil. euro
  • dezvoltarea infrastructurii de prevenire a riscurilor naturale in zonele expuse la risc: 329 mil. euro
  • Asistenta tehnica: 174 mil. euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro