Inscrie firma
Newschannel.ro
AM POSCCE Contacteaza Axe si Masuri Active Obiective Calendar Finantari


  

Unul dintre zonele vitale ale schimbarii se refera tocmai la finantarea schimbarii in vederea atingerii unei dezvoltari durabile, conform Strategiei Europa 2020. Astfel, inovarea pe toate planurile - social, eco-tehnologic, managerial si, evident, cultural - devine cuvantul de ordine pe care se cuvine ca sa il intelegem corect de la bun inceput.

 Aspirantii la finantare se vor confrunta in curand cu 7 modificari strategice majore pe care le are deja in vedere Comisia Europeana:

 1.  Prioritatile de investitii si calendarul acestor prioritati trebuie sa fie expresia unei directionari de jos in sus, ca o consacrare deplina a principiului subsidiaritatii.

2.  Proiectele importante care implica inovare nu vor mai putea fi accesate decat prin largi consortii parteneriale, utilizand in mod curent parteneriate multi-nationale complexe, inclusiv din start parteneriate public-private, cu participarea si resurselor pentru cercetare din alte zone.

3. Toate proiectele vor trebui sa implice componente de inovare cuantificabile, inclusiv procedurile de licitatii vor trebui sa le ia in calcul la evaluare.

4. Finantarea inovarii sociale va avea o viziune pro-activa complet schimbata, plecand de la modele complet noi, non-asistentiale, tinand de provocari mult mai mari si implicand in mod diferit creditarea bancara publica - de tipul celei oferite de BEI.

5. Stilul de organizare/gestionare a afacerilor se va orienta masiv spre inovare profunda ca factor privilegiat, indeosebi prin parghiile KNOWLEDGE MANAGEMENT-ului.

6. Un accent aparte si un lobby considerabil se exercita pe imbunatatirea regulamentelor UE privind sistemul alocarilor financiare pentru perioada care incepe din 2014 in asa fel incat sa fie prevazute sectiuni speciale pentru implementarea celor doua strategii: Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre.

7. Pe toate componentele, dupa criza aparuta in Parlamentul European, se pregatesc masuri care sa conduca la o crestere palpabila a gradului de transparenta a deciziilor asupra finantarilor/alocarilor, ceea ce va conduce si la noi reglementarii ale activitatii de lobby institutional la nivel european.

 Toate aceste schimbari vor fi explicate si dezbatute in sistem person to person, business to business cu ocazia primului HIGH LEVEL STAKEHOLDERS LOBBY EVENT relativ la inovarea sociala si economica in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii, ce va avea loc la Palatul Parlamentului (Salonul Brancovenesc, 19-20 mai 2011). Agenda Salonului Regional cuprinde: 3 worshop-uri, cu prezentari ale unor studii de caz-bune practici internationale, o Sesiune demonstrativa in KNOWLEDGE MANAGEMENT sustinuta de renumitul consultant si speaker international Dr. Jean Yves PRAX, decernarea Trofeului Inovarii la competitia internationala de proiecte in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, bursa de contacte pentru accesarea finantarilor si altele.

 Pentru informatii suplimentare, avantajele participarii, pachetele de beneficii, lista invitatilor si lectorilor si ultimele locuri disponibile, cei interesati pot consulta siteul www.HouseofEurope.ro sau pot contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997.

 Partenerii Media ai evenimentului sunt: Televiziunea Romana (TVR), Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Bucuresti fm, Agentia de Presa RADOR, Adevarul, Foreign Policy, Forbes, CalendarEvenimente.ro, CentruldePresa.ro, DoingBusiness.ro, Calea EUROPEANA, Finantare.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Comunicatii Mobile, Euroconsultanta, NewsChannel.ro, GhiseulBancar.ro, ClubAfaceri.ro, ComunicateMedia.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, PRwave.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Competitivitate Economica
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Axa prioritara I - inchisa

Axa prioritara 2 - Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate

Sprijin pentru start-up-urile si spin-off-urile inovative - incepand din 17.03.2008.

Promovarea inovarii - data limita: 4 martie 2009.

Axa prioritara 4 - Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice

Interconectari - incepand cu 01.08.2008.

IMA - data limita - 30.09.2008.

Transport - incepand cu 01.08.2008.

Axa prioritara 1
 • 6 operatiuni lansate
 • 2.624 proiecte depuse
 • un acord semnat, in valoare de 100 mil. euro
 • 147 de proiecte selectate pentru finantare
Axa prioritara 2
 • 6 operatiuni lansate
 • 175 proiecte depuse
 • 88 proiecte selectate si avizate
Axa prioritara 3
 • 62 de proiecte selectate
 • achizitia de terenuri, cladiri, instalatii si echipamente aferente constructiilor
 • brevete, licente si know-how, solutii tehnice nebrevetate, software
 • achizitia de servicii de consultanta
 • instruire specializata pentru personal
 • crearea unei noi unitati de productie sau extinderea unei unitati existente
 • promovare pe noi piete interne si internationale, precum si online
 • infiintarea, modernizarea si acreditarea laboratoarelor de incercari si etalonari
 • implementarea si/sau certificarea sistemului de management al calitatii, sistemelor de management al mediului sau sistemului de management integrat calitate/mediu
 • infiintare si inregistrare de spin-off

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro