Inscrie firma
Newschannel.ro
drumuri Obiective Calendar Finantari Documente necesare Axe si masuri active Contacteaza

A. Proiecte cu o valoare mai mare de 50 milioane euro

1. Constructia Autostrazii Cernavoda - Constanta
Obiectivul: Proiectarea si constructia a 50,8 km de autostrada (cate doua benzi pe sensul de mers) intre orasul Cernavoda si Municipiul Constanta.
Beneficiar: CN ADNR SA
Stadiul proiectului: A fost aprobat la nivelul AM POST. Fiind proiect major, a fost transmis Comisiei Europene spre aprobare in data de 3 octombrie 2008.
Bugetul total al proiectului este de 413.951.934 euro, din care 250.000.000 euro reprezinta suma contractata de Guvernul Romaniei de la Banca Europeana de Investitii (BEI), 70.811.802 euro sunt alocati de Comisia Europeana pentru Fonduri de Coeziune, iar diferenta este asigurata de la bugetul de stat.

2. Constructia variantei de ocolire Constanta
Obiectivul: Proiectarea si constructia a 22 km de drum cu profil de autostrada (cate doua benzi pe sensul de mers), avand ca punct de pornire nodul rutier de legatura cu DN2A, aflat in vecinatatea orasului Ovidiu.
Beneficiar: CN ADNR SA
Stadiul proiectului: A fost aprobat la nivelul AM POST. Fiind proiect major, a fost transmis Comisiei Europene spre aprobare in data de 3 octombrie 2008.
Bugetul total al proiectului este de 191.534.083 euro, din care 86.247.930 euro reprezinta suma contractata de Guvernul Romaniei de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), 52.785.033 euro sunt alocati de Comisia Europeana prin Fondul de Coeziune (FC), iar diferenta este asigurata de la bugetul de stat.

3. Reabilitarea DN24, limita de judet Galati – Vaslui –Crasna si DN24B Crasna - Albita
Obiective: Reabilitarea a 94,718 km de drum, reabilitarea si construirea a 25 de poduri si 155 de podete si reabilitarea unui pasaj. Aceste lucrari vor duce la cresterea vitezei de deplasare de la 15-80 km/h la 25-100 km/h.
Beneficiar: CN ADNR SA
Stadiul proiectului: Proiect depus la sediul AM POST la data de 30 octombrie 2008. In curs de evaluare la nivelul AMPOST.
Bugetul total al proiectului este de 145.303.915 euro, din care 86.162.381 euro reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

4. Finalizarea digului de larg in portul Constanta
Obiective: Dezvoltarea principalului port al Romaniei, portul Constanta, prin prelungirea cu 1050 metri a Digului de Nord.
Beneficiar: CN APMC SA
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST. Fiind proiect major, a fost transmis Comisiei Europene spre aprobare in data de 26 septembrie 2008.
Bugetul total al proiectului este de 143.990.000 euro, din care 83.790.000 euro reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

5. Reabilitare DN 1 H Zalau Alesd
Obiective: Reabilitarea a 70  km de drum
Beneficiar: CN APMC SA
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST. Fiind proiect major, a fost transmis Comisiei Europene spre aprobare.
Bugetul total al proiectului este de 111.277.052 euro, din care 85% reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

B. Proiecte cu o valoare mai mica de 50 milioane euro
 
1. Pregatire pachet proiecte 1 pentru completarea listei variantelor de ocolire

Obiective: Realizarea analizei fezabilitatii pentru identificarea alternativelor optime din punct de vedere tehnic, economic si al impactului asupra mediului (studiu de fezabilitate), prin pregatirea proiectelor tehnice pentru constructia variantelor de ocolire Bistrita, Stei, Gheorghieni, Miercurea Ciuc, Husi si Alesd, inclusiv a detaliilor de executie, a documentatiilor de atribuire a contractelor de lucrari si achizitia propriuzisa a terenurilor.
Beneficiar: CN ADNR SA
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST. Proiectul va fi implementat in perioada 9februarie 2009 – 30 iunie 2011.
Bugetul total al proiectului este de 123.606.800 RON, din care 26.280.977 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei de la Bugetul de Stat.

2. Pregatire pachet proiecte 2 pentru completarea listei variantelor de ocolire
Obiective: Realizarea analizei fezabilitatii pentru identificarea alternativelor optime din punct de vedere tehnic, economic si al impactului asupra mediului (studiu de fezabilitate), prin pregatirea proiectelor tehnice pentru constructia variantelor de ocolire Bicaz, Sighisoara, Fagaras, Huedin, Barlad, Toplita, Tusnad, Timisoara Sud, inclusiv a detaliilor de executie, a documentatiilor de atribuire a contractelor de lucrari si achizitia propriuzisa a terenurilor.
Beneficiar: CN ADNR SA
Stadiul proiectului: In curs de evaluare la nivelul AM POST
Bugetul total al proiectului este de 137.033.086 RON, din care 23.369.526 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare 8 Regionala (FEDR)
 
3. Pregatire pachet proiecte 3 pentru completarea listei variantelor de ocolire
Obiective: Realizarea analizei fezabilitatii pentru identificarea alternativelor optime
din punct de vedere tehnic, economic si al impactului asupra mediului (studiu de fezabilitate), prin pregatirea proiectelor tehnice pentru constructia variantelor de ocolire Pascani, Roman, Rosiorii de Vede, Vatra Dornei, Targoviste, Campulung Moldovenesc, Titu, inclusiv a detaliilor de executie, a documentatiilor de atribuire a contractelor de lucrari si achizitia propriuzisa a terenurilor.
Beneficiar: CN ADNR SA
Stadiul proiectului: In curs de evaluare la nivelul AM POST.
Bugetul total al proiectului este de 59.809.006 RON, din care 13.345.251 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

4. Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona Fluvio – Maritima a Portului Constanta
Obiective: Realizarea proiectului are in vedere cresterea facilitatilor de cale ferata care fac legatura dintre statia Agigea Nord si zona fluvio-maritima a portului Constanta.
Beneficiar: CN APMC SA
Stadiul proiectului: In curs de aprobare la nivelul AM POST.
Bugetul total al proiectului este de 77.492.800 RON, din care 38.917.503 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

5. Pod rutier la km 0+540 al canalului Dunare - Marea Neagra si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta
Obiective: Construirea unui nou pod care va traversa canalul Dunare –Marea Neagra, a cailor de acces rutier aferente care vor deservi cresterile traficului portuar intre partile de nord si sud ale portului, precum si constructia unei bretele de conectare cu DN39 pentru dezafectarea acestuia.
Beneficiar: CN APMC SA
Stadiul proiectului: In curs de evaluare la nivelul AM POST
Bugetul total al proiectului este de 132.688.668 RON, din care 77.215.884 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

6. Elaborarea planurilor de actiune ale hartilor strategice de zgomot, pentru caile ferate principale cu un trafic mai mare de 60.000 treceri de trenuri pe an
Obiective: Intocmirea hartilor strategice de zgomot si a planurilor de actiune pentru
reducerea disconfortului produs de zgomotul traficului feroviar
Beneficiar: CN CF ”CFR” SA
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST. Proiectul va fi implementat in perioada februarie 2009 – noiembrie 2009.
Bugetul total al proiectului este de 1.262.360 RON, din care 756.717 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

7. Asistenta tehnica pentru servicii de consultanta pentru evaluarea cererilor de finantare primite in cadrul Programului Operational Sectorial de Transport 2007- 2013 si Servicii de consultanta in domeniul achizitiilor publice
Obiective: Cntractarea serviciilor de consultanta necesare evaluarii cererilor de finantare ce vor fi depuse in cadrul POST, precum si pentru achizitii publice.
Beneficiar: AM POST
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST. Urmeaza lansarea procedurii de atribuire a contractului.
Bugetul total al proiectului este de 2.219.350 RON, din care 1.400.056 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

8. Organizarea reuniunii Comitetului de Monitorizare POST din data de 23 mai 2008
Obiective: Asigurarea conditiilor necesare desfasurarii reuniunii CM POST din data de 23 mai 2008, prin asigurarea spatiului logistic si organizatoric si elaborarea si editarea materialelor necesare bunei desfasurari a reuniunii.
Beneficiar: AM POST
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST si implementat.
Bugetul total al proiectului este de 30.107 RON, din care 18.993 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

9. Organizarea reuniunii Comitetului de Monitorizare POST din data de 7 noiembrie 2008
Obiective: Asigurarea conditiilor necesare desfasurarii reuniunii CM POST din data de 7 noiembrie 2008, prin asigurarea spatiului logistic si organizatoric, precum si a protocolului aferent reuniunii.
Beneficiar: AM POS T
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POS T si implementat.
Bugetul total al proiectului este de 14.875 RON, din care 9.384 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)

10. Organizarea conferintei nationale POS Transport din data de 11 noiembrie 2008
Obiectiv: Prin implementarea acestui proiect se doreste asigurarea informarii publicului specializat asupra progreselor inregistrate in cadrul Programului Operational sectorial Transport 2007-2013, in anul 2008.
Beneficiar: AM POST
Stadiul proiectului: Aprobat la nivelul AM POST si implementat.
Bugetul total al proiectului este de 36.515 RON, din care 23.035 RON reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

 

 

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Transporturi
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

POS Transport se desfasoara in intervalul 2007-2013. Proiectele se pot depune pana la epuizarea bugetului.

Principalii beneficiari sunt administratiile nationale ale infrastructurilor de transport feroviare, rutiere si navale, si administratiile nationale si regionale ale infrastructurii aeroportuare.

De asemenea, operatorii transportului feroviar public de calatori pot fi potentiali beneficiari sub axa prioritara nr. 2.
Bugetul total este de aproximativ 5.7 mld. euro, repartizati astfel:
  • Fondul de Coeziune si Fondul european de Dezvoltare Regionala: 4.6 mld. euro
  • Bugetul de stat: 1.09 mld. euroFondul de Coeziune si Fondul european de Dezvoltare Regionala: 4.6 mld. euro

Pana in prezent au fost depuse la Autoritatea de Management POS Transporturi un numar de 19 proiecte, dintre acestea fiind aprobate 9 proiecte, in valoare totala de 333.740.411 RON, contributia UE fiind de 60.145.684 RON.
  • Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T, cu aplicarea masurilor necesare pentru protectia mediului inconjurator
  • Modernizarea si dezvoltarea retelelor nationale de transport, in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile
  • Promovarea transportului feroviar, naval si intermodal
  • Sprijinirea dezvoltarii transportului durabil, prin minimizarea efectelor adverse ale transportului asupra mediului, si imbunatatirea sigurantei traficului si a sanatatii umane

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro