Inscrie firma
Newschannel.ro

"Am aratat (Tise a participat, miercuri, la sedinta de Guvern, n.r.) faptul ca, indeosebi pentru partea partea de publicitate, obligatorie in cazul proiectelor europene, firmele mici si mijlocii aproape in totalitate au datorii la finante si, din acest motiv, ele nu pot participa la aceste licitatii, care sunt la sume mici, dar sunt importante pentru noi ca etapa de implementare a proiectului si am venit cu propunerea de a se analiza la nivelul Guvernului posibilitatea ca, la fel ca in cazul compensarii la TVA, sa se gaseasca o solutie, ca in cazul acelor firme care au datorii la Finante, dar in egala masura au de incasat bani de la autoritatile publice, sa se gaseasca o solutie ca ele sa poata participa la aceste licitatii, atat timp cat datoria statului fata de ele este mai mare decat datoria pe care o au ele fata de stat", a afirmat Tise, care a adaugat ca o solutie ar fi emiterea de catre administratia finantelor publice din fiecare judet a unui document privind activul si pasivul fiecarei firme.

Presedintele CJ Cluj a spus ca problema datoriilor firmelor de publicitate duce la repetarea licitatiilor pentru atragerea fondurilor europene, respectiv la intarzierea implementarii proiectelor.

O alta propunere inaintata de Alin Tise se refera la modificarea Ghidului Solicitantului pentru a scurta duratele de timp intre momentul semnarii contractului pana la momentul implementarii proiectului sau din momentul in care Ghidul Solicitantului este cunoscut pana in momentul in care autoritatea de implementare si autoritatea de management transmite informatiile beneficiarului.

Totodata, Alin Tise a propus Guvernului ca, dupa stabilirea strategiei privind standardele de cost pentru autoritatile locale, acestora sa se dea posibilitatea completarii posturilor, in cazul in care numarul angajatilor este sub nivelul minim mentionat in analiza.

O alta propunere a presedintelui CJ Cluj s-a referit la garantarea de catre Guvernul Romaniei a creditelor bancare de co-finantare a proiectelor europene depuse de comunele sarace.

Presedintele CJ Cluj Alin Tise a participat miercuri la sedinta de Guvern, unde a prezentat stadiul implementarii proiectelor europene in judetul Cluj si a proiectelor cu valori mai mari de 5 milioane de lei, finantate din bugetul propriu. Potrivit prezentarii lui Tise, de la inceputul mandatului sau, CJ Cluj a semnat contracte cu finantare europeana in valoare de 271 de milioane de euro.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Garantare
Alte subiecte: alin tise cj cluj Fonduri Europene licitatii

1 comentarii

hristea mihaela 11.08.2009
1
cum pot sa obtin fonduri europene nerambusabile
nr meu de el este 0747470389 .va multumesc


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Lansare: decembrie 2001. Crearea Fondului de Contragarantare va majora de patru ori capacitatea de asigurare a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, marind astfel si numarul IMM-urilor care vor accesa credite.
Activitatea de garantareEstimat 2008
Numar de garantii acordate2.300
Valoare totala garantii acordate - mil. lei870
Valoare totala credite bancare acordate cu garantii FNIMM - mil. lei1.729
Fondul National pentru Garantarea Creditelor IMM-urilor garanteaza credite, cofinantare bancara pentru accesare de fonduri europene, scrisori de garantie bancara, alte instrumente de finantare acordate sau convenite de catre banca cu beneficiarul IMM.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro