Inscrie firma
Newschannel.roAstfel, potrivit prevederilor "Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea microintreprinerilor pentru domeniul major de interventie <Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor> in cadrul axei prioritare <Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local> din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013" aprobata prin Ordinul ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor nr. 144/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, valoarea totala a ajutorului de minimis acordat unei microintreprinderi care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier nu va depasi 100.000 de euro pe o perioada de trei ani fiscali. 

Acest plafon se aplica indiferent de obiectivul urmarit in cadrul proiectului propus spre finantare.

Mai mult, se considera necesara completarea declaratiei de eligibilitate (intocmite la data vizitei precontractuale la fata locului) in sensul confirmarii respectarii tuturor conditiilor de eligibilitate, inclusiv a aplicarii corecte a conditiilor specifice ajutorului de minimis. 

Noul model al declaratiei de eligibilitate se aplica cererilor de finantare pentru care vizita la fata locului precontractuala are loc incepand cu 18 ianuarie 2011 si va contine un nou punct prin care solicitantul va confirma daca desfasoara sau nu activitate in sectorul transportului rutier. Aceasta confirmare are ca scop determinarea corecta a plafonului de minimis. 

Noul punct din declaratia de eligibilitate se refera la intreaga activitate desfasurata de solicitant si nu la domeniul de activitate propus prin cererea de finantare. 

In situatia in care, in cadrul etapei precontractuale se constata ca valoarea finantarii nerambursabile solicitate depaseste pragul aplicabil precizat mai sus, contractarea proiectului va fi conditionata de modificarea corespunzatoare a bugetului proiectului.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Bani de la stat
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro