Inscrie firma
Newschannel.ro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie , Serviciul Teritorial Cluj au dispus la inceputul lunii februarie trimiterea in judecata a  lui Leontin Moisil , administrator la  SC Ieromar Comserv SRL Sant, jud. Bistrita Nasaud pentru nereguli grave in gestionarea unui proiect finantat din fonduri PHARE si fals in declaratii. Lazar Moisil, pe numele caruia mai exista doua condamnari  pentru evaziune fiscala este acuzat ca ar fi prezentat in 2007 date false  la incheierea unui contract finantat din fonduri Phare, dar si ca s-a folosit de banii UE fara nicio justificare si inafara proiectului .

Are alte doua condamnari definite

Potrivit procurorilor DNA, Moisil, care fusese condamnat deja in momentul  primirii finantarii pentru evaziune fiscala si fals in inscrisuri in doua dosare, a dat declaratii false in 2007, atunci cand a incheiat contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Leontin Moisil, care a primit de la Ministerul Dezvoltari Regionale si Turismului 160.013,74 euro ca sa dezvolte activitati de colectare a deseurilor din Bazinul superior al Somesului, este acuzat de procurori ca a folosit banii pentru datorii anterioare ale firmei sale, credite bancare, leasinguri pentru autoturismele pe care le utiliza, dar si pentru alte cheltuieli personale. 

Procurorii DNA au dispus sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri ale inculpatul, iar dosarul va fi judecat de Judecatoria Nasaud. In prezent patronul din Sant se afla in Penitenciarul Bistrita, unde executa celelalte doua condamnari definitive pentru evaziune fiscala si fals in inscrisuri

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: SFATURI
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro