Inscrie firma
Newschannel.ro

 

Cele trei ateliere practice sunt menite sa promoveze punerea in aplicare prin noi proiecte si parteneriate a Politicii Maritime Integrate a Uniunii Europene, Sinergia Marii Negre si Parteneriatul de Mediu la Marea Neagra, in conjunctie cu Strategia UE pentru Regiunea Dunarii:

Workshop 1. "Politici si initiative pro-inovare social-economica"

Workshop 2. "Dezvoltare durabila prin cooperare regionala efectiva"

Workshop 3. " Dileme, provocari si perspective ale protectiei mediului in Bazinul Marii Negre"

 

Sunteti, de asemenea, invitati sa participati la Expozitia Speciala deschisa pentru companii, organizatii si retele regionale, prezentarile publice, Business Matching Point si la Competitia trans-frontaliera intre cele mai inovatoare idei, initiative, proiecte si retele, care urmeaza sa fie organizata. Participantii din strainatate vor fi invitati, in ultima zi, sa participe la un tur al obiectivelor culturale, stiintifice, istorice ale Capitalei Romaniei.

 

Sunt bineveniti participanti din din toate tarile dunarene si din Bazinul Marii Negre, din urmatoarele domenii de expertiza:

-retele regionale si parteneriate (public-privat, organizatii transfrontaliere si proiecte, grupuri si institutii academice inter-disciplinare);

-agentii de consultanta si asociatii profesionale;

-alte grupuri de interese de afaceri, camere nationale si bilaterale de comert;

reprezentante diplomatice din Romania si birourile lor comerciale;

-jurnalisti;

-lideri ai sectorului ONG.

Lista previzionala a membrilor Consortiului Organizatoric include: Camera Deputatilor - Parlamentul Romaniei; Ministerul Afacerilor Externe; Institutul Diplomatic Roman; Programul Operational Comun al Bazinului Marii Negre; Camera de Comert si Industrie a Romaniei; Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea"; Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica al Academiei Romane; Fundatia Universitara a Marii Neagre; Asociatia Consultantilor Romani pentru Accesarea Fondurilor Europene; Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene; Asociatia pentru Stiinte Alternative.

Informatii detaliate, inclusiv agenda si lista invitatilor, sunt disponibile pe pagina web a Salonului Regional la www.houseofeurope.ro. Va rugam sa diseminati acest anunt in cadrul retelei Dvs. de parteneri. Pentru orice intrebari suplimentare sau comentarii cu privire la eveniment, va rugam sa ne contactati: eurolink@b.astral.ro; telefon / fax: (+4021) 2304997.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: SFATURI
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro