Inscrie firma
Newschannel.ro
POR

'In acest moment, la Autoritatea de Management au fost depuse un numar de 72 de proiecte care acopera 4,37 miliarde de euro din finantarile nerambursabile europene. In ceea ce priveste rambursarile, am reusit, in ultimele sase luni, sa crestem gradul de absorbtie de la 38 milioane euro la 113 milioane de euro, adica de la 1% la putin peste 4%. Ne-am propus sa facem, in acest an, plati de 500 milioane de euro, fata de 113 milioane, pana acum, ceea ce va duce la un grad de absorbtie a fondurilor europene de 20%. Pana la sfarsitul lui 2012, vom avea o absorbtie efectiva de 2,7 miliarde euro, iar pana la finele lui 2013, de 3,6 miliarde euro, diferenta /pana la cele 4,7 miliarde euro, n.r./ urmand sa fie platita pana la finalul exercitiului financiar', a explicat Boagiu. 

 

Aceasta a admis faptul ca, in privinta traficului feroviar, Romania a cunoscut un regres considerabil fata de cel existent la nivelul Uniunii Europene, dar s-a declarat optimista ca pana in anul 2013, se poate intra in lumea civilizata pe segmentul infrastructurii rutiere. 

 

Principalele proiecte publice de infrastructura realizate cu fonduri europene sunt analizate, luni, la seminarul cu tema 'Cum va arata infrastructura Romaniei in 2013 - ultimul an in care vor mai fi accesati bani de la UE?', organizat de Ziarul Financiar. 

 

La eveniment participa Anca Boagiu - ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Laukemper Jurgen - director, Drees&Sommer Infra Consult und Entwicklungsmanagement GmbH, Laurentiu Plosceanu - presedintele ARACO, si Gheorghe Patrascu - arhitect-sef al Capitalei. 

 

Printre temele abordate in cadrul seminarului se afla subiecte ca imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania si investitiile in dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar si aerian in 2011. 

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Cofinantari
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

desfasurarea de activitati economice incluse in clasificarea indicata de Ghidul Solicitantului

sa nu existe obligatii neonorate conform legislatiei nationale (contracte de munca si asigurari sociale, taxe nationale si locale, siguranta la locul de munca, reguli privind protectia mediului)

sa nu fie in situatie de faliment sau lichidare

sa nu existe datorii publice restante (mai mult de 60 zile)

minimum 1 sau 2 ani de activitate economica si profit operational in ultimii 1 sau 2 ani financiari

Cerere de credit

Studiu de fezabilitate

Documente de confirmare a cofinantarii

Documente contabile ale firmei

Adeverinta privind datoriile solicitantului la bugetul de stat, eliberata de Administratia Financiara

Titlul de proprietate/Actul de concesiune

Cazierul fiscal al persoanei autorizate sa depuna Cererea de Finantare si al persoanei responsabile de proiect

BRD:
Finantare de pana la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente contributiei proprii (IMM Investitii)
Finantare de pana la 100% din valoarea grantului UE obtinut (IMM Suport)
Finantare de pana la 75% din valoarea totala a cheltuielilor ne-eligibile aferente proiectului (EUROBRD IMM pe termen scurt sau mediu)
Finantare adaptata necesitatilor clientului. (linie de credit)

CEC Bank
Finantare de pana la 100% din valoarea totala a proiectului de investitie (linie de credit si credit de investitii)
Finantare de pana la 100% din valoarea fondurilor europene nerambursabile (grantului)

Raiffeisen Bank
Finantare de pana la 70% din valoarea totala a proiectului, inclusiv TVA.

Bancpost:
Finantare de pana la 100% din valoarea proiectului de investitie

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro