Inscrie firma
Newschannel.ro
Calendar Finantari Obiective

"Totodata, in primele opt luni ale acestui an, au fost efectuate plati catre beneficiarii proiectelor finantate prin POS Mediu, in valoare de 487,47 milioane lei, adica peste 100 milioane de euro, inregistrandu-se astfel o crestere la acest capitol de peste 200% fata de primii doi ani de implementare a programului", se arata in comunicatul transmis de minister.

Reprezentantii Ministerul Mediului sustin ca rezultatele bune inregistrate de POS Mediu au fost apreciate in mod oficial si de reprezentantii Comisiei Europene.

"Faptul ca suntem apreciati de Comisia Europeana ne incurajeaza ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce facem. Pana la sfarsitul anului ne-am propus sa finalizam cea mai mare parte a aplicatiilor pe sectorul de apa si pe cel de deseuri. Pe aceste capitole avem obligatii de conformare, iar fondurile de la Uniunea Europeana ne ajuta sa ne atingem aceste obiective", a precizat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

In perioada 2007-2013, prin POS Mediu vor fi finantate cu 5,5 miliarde euro proiecte din sectorul apei si apei uzate, managementului deseurilor si reabilitarii terenurilor poluate istoric, reducerii poluarii provenite de la sistemele de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate, implementarii sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, precum si protectiei impotriva inundatiilor si eroziunii costiere.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
1 comentarii

Alex 08.09.2009
1
Fly (away) Nemir Sky
din 5,5 miliarde de cheltuit in 5(+2)ani am cheltuit cateva sute de milioane in 3 ani.Cinste tie MoE ca ca tine nimeni nu e!


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Ministerul Mediului are in pregatire un portofoliu de aproximativ 80 de proiecte majore care vizeaza investitii in infrastructura de apa, deseuri, termoficare si inundatii, cu o valoare de peste 4 mld. euro, aproape 70% din fondurile europene disponibile, din totalul de 5,6 mld. euro alocate imbunatatitii sectorului de mediu in perioada 2007-2013.
Inca de la lansarea programului, in iulie 2007, au primit finantare, prin axa prioritara I, proiecte majore de mediu in valoare de 936 mil. euro pentru lucrari de investitii localizate in Cluj-Salaj (197 mil.euro), Giurgiu (72 mil.euro), Turda-Campia Turzii (80 mil. euro), Calarasi (100 mil.euro), Tulcea (114 mil.euro), Sibiu (90 mil.euro), Teleorman (116 mil.euro), Olt (73 mil.euro) si Gorj (90 mil.euro).

Alte doua proiecte, la Brasov si Bistrita-Nasaud urmeaza sa primeasca aprobare, in valoare de 189 mil. euro si respectiv 43,64 mil. euro.
POS Mediu finanteaza investitii pentru:
  • extinderea si modernizarea infrastructurii de apa: 3,3 mld. euro
  • dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor: 1,2 mld. euro
  • reabilitarea centralelor municipale de termoficare in vederea reducerii poluarii: 458 mil. euro
  • implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii: 215 mil. euro
  • dezvoltarea infrastructurii de prevenire a riscurilor naturale in zonele expuse la risc: 329 mil. euro
  • Asistenta tehnica: 174 mil. euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro