Inscrie firma
Newschannel.ro

Masura 112: Instalarea tinerilor fermieri

A fost organizata o singura sesiune, in perioada 03.12.2008 - 27.03.2009, pentru care, pana in prezent, au fost depuse 242 proiecte in valoare de 5,0 milioane Euro.

Contributia publica aferenta acestei masuri este de 337.221.484 euro, iar sprijinul financiar este nerambursabil totalizand 337.221.484 euro.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta masura sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani, persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 de UDE, este situata pe teritoriul tarii si este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol.

Are ca obiective:
a) imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului, igiena si bunastarea animalelor, siguranta la locul de munca;
b) imbunatatirea managementului exploatatiilor agricole prin reinnoirea generatiei sefilor acestora, fara cresterea populatiei active ocupate in agricultura;
c) cresterea veniturilor exploatatiilor conduse  de tinerii fermieri;
d) cresterea numarului de tineri agricultori care incep pentru prima oara o activitate agricola ca sefi de exploatatii si incurajarea tinerilor fermieri de a realize investitii.

Masura 121: Modernizarea exploatatiilor agricole

Face parte din pachetul de masuri lansat imediat dupa aprobarea PNDR. Din cele 4 sesiuni, pentru primele trei a fost deja incheiata selectia, astfel au fost depuse 3.581 proiecte cu o valoare de 983,54 milioane Euro, din care pentru ultima sesiune care este inca la faza de evaluare-selectare s-au depus 1514 proiecte in valoare de 550,22 milioane euro. Din cele 2.067 proiecte cu valoarea de 433,32 milioane Euro au fost selectate 807 proiecte cu valoarea de 182,61 milioane Euro si au fost incheiate 789 contracte cu valoarea de 174,24 milioane Euro. Marea majoritate a acestor proiecte o reprezinta achizitiile  de tractoare si masini agricole. Platile efectuate sunt in suma de 16,02 milioane Euro.

Contributia publica aferenta acestei masuri este de 991.827.895 euro, iar costul total, alcatuit din contributia publica si contributia privata, este de 1.840.962.042 euro.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin aceasta masura sunt fermierii definiti conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practica in principal activitati agricole a caror exploatatie este situata pe teritoriul tarii, are o dimensiune egala sau mai mare de 2 UDE (unitate de dimensiune economica), si care este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol.

Beneficiarii eligibili care pot primi fonduri nerambursabile pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, asociatii familiale, societati in nume colectiv, societati in comandita simpla, societati cu raspundere limitata, societati comerciale cu capital integral privat, societati agricole, societati cooperative agricole, grupuri de producatori, cooperative agricole.

Are ca obiective:
a) Introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile;
b) Adaptarea exploatatiilor la standardele comunitare;
c) Cresterea veniturilor exploatatiilor agricole sprijinite;
d) Sprijinirea membrilor grupurilor de producatori sau ai altor forme asociative in vederea incurajarii fenomenului de asociere.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
2 comentarii

ed.c. 24.09.2009
1
Fianatare pt. 312?
si, totusi, cand este urmaotarea sesiune la 312?
romel 27.01.2013
2
cand se mai aproba
si totusi cand se mai aproba proiecte pentru aceasta masura 312?


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro