Inscrie firma
Newschannel.ro

 

Astfel, numarul proiectelor conforme depuse la nivel national este de 59.581 cu o valoare publica de 13.029.910.535 euro. Numarul proiectelor selectate pentru finantare

 este de 31.215 in valoare publica de 4.152.555.714 euro.

 

A fost contractat un numar de 27.916 proiecte in valoare publica de 3.701.111.177 euro, ceea ce reprezinta un grad de angajare de 53,2% din alocarea 2007-2013 aferenta masurilor lansate care se deruleaza pe principiul depunerii de proiecte, respectiv de 36,7% din alocarea 2007-2013 aferenta intregului Program.

Totodata, Tabara a explicat ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a luat masuri pentru imbunatatirea implementarii PNDR.

Pentru sesiunea din 2011, in cadrul masurii 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" va fi disponibila o alocare distincta in valoare de 10.000.000 euro pentru beneficiarii masurii 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta", in vederea sprijinirii micilor fermieri care isi propun sa realizeze investitii

.

 

De asemenea, se intentioneaza utilizarea coeficientilor de calcul a unitatii de dimensiune economica (UDE) aferenti Marjei Brute Standard calculata pentru anul 2002, fata de cei aferenti anului 2000. Se va propune utilizarea coeficientilor aferenti anului 2002 pentru Masura 141 - sesiunea din iunie 2011- si pentru Masura 112 - sesiunea din iulie 2011.

"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a incheiat in luna martie un numar de noua contracte de servicii ce au ca obiect instruirea tinerilor fermieri beneficiari ai Masurii 112 si instruirea fermierilor ce detin ferme agricole de semi subzistenta, beneficiari ai masurii 141. Cele noua contracte au o valoare totala de 10.802.746,34 euro si sunt finantate prin intermediul Masurii 111 "Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte. Prin implementarea acestor proiecte se are in vedere instruirea a 3.992 tineri fermieri si 10.295 fermieri care detin ferme de semisubzistenta", a explicat ministrul Agriculturii. 

Fiecare proiect de formare profesionala urmeaza sa se implementeze intr-o arie geografica clar definita in asa fel incat toti beneficiarii masurilor 112 si 141 sa poata urma cursurile de formare profesionala conform cerintelor masurilor. Comitetul OIPA (Organizatiile Interprofesionale pentru Produsele

Agroalimentare) a informat MADR despre posibilitatea recunoasterii unor asemenea organizatii pana la sfarsitul lunii aprilie. In acest sens, membrii acestora care fac dovada apartenentei pot beneficia de punctajul acordat la criteriul de selectie "Beneficiarul este, cu minimum 6 luni inainte de lansarea sesiunii pentru care aplica, membru al unei forme asociative, sau forma asociativa, recunoscute conform legislatiei nationale in vigoare", a precizat Tabara. 

 

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Bani de la stat
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro