Inscrie firma
Newschannel.ro
drumuri Obiective Calendar Finantari Documente necesare Axe si masuri active Contacteaza

 

"Lucrarile se vor derula in cadrul proiectului prioritar 10.000 km drumuri judetene si de interes local, parte componenta a PNDI. Finantarea obiectivelor de investitii se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii", se arata intr-un comunicat emis joi de MDRT.

 

Proiectele pentru care s-au aprobat joi indicatorii tehnico-economici sunt: modernizarea DJ 177B Campulung Moldovenesc - Stulpicani km 0+000 - 16+320 (judetul Suceava), modernizarea DJ 208A Suceava - Udesti - Liteni - Dolhasca km 1+564 - 40+540, reabilitarea strazilor din municipiul Radauti, modernizarea drumurilor locale in orasul Liteni, modernizarea DJ 172 D Gradinita - Cosna km 43+000 - 56+430, toate din judetul Suceava.

 

Alte drumuri judetene care vor fi modernizate prin PNDI sunt DJ 207 N Botosani - Curtesti - Cristesti km 0+900 - 13+900 si DJ 282 B limita jud. Iasi - Prajeni - Campeni - Flamanzi km 34+740 - 50+150, ambele din judetul Botosani.

 

Proiectele aprobate joi au fost propuse la finantare de catre autoritatile publice locale din judetele Botosani si Suceava.

 

"Astazi am pornit efectiv Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru primul pachet de investitii din cadrul acestui program, din subprogramul modernizarea a 10.000 kilometri de drumuri judetene. Cei 10.000 de kilometri se impart in pachete judetene care se combina cate doua astfel ca ceea ce licitam sa fie un pachet combinat pe doua judete pentru ca la nivel national sa fie 20 de astfel de pachete. Avem primul pachet referiutor la judetele Suceava si Botosani, judetele care au reusit sa trimita cel mai repede si cel mai bine intocmite documentatiile", a declarat joi ministrul de resort Elena Udrea, la un briefing de presa.

 

Potrivit acesteia, au fost finalizate evaluarile, iar la final aceste investitii au fost aprobate prin hotarare de Guvern.

 

"Astazi vom avea la licitatie 300 kilometri de drumuri pentru cele doua judete in valoare de 100.000.000 de euro aproximativ. Urmeaza ca celelalte pachete sa fi aprobate prin aceleasi proceduri. Ne-am propus ca pana in 28 martie toate judetele sa treaca prn procedurile prealabile", a adaugat Udrea.

 

De asemenea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a precizat ca pana la mijlocul lunii aprilie toate pachetele vor fi trecute prin hotarari de Guvern, urmand sa fie pornite licitatiile. Prima licitatie pentru PNDI va fi organizata saptamana viitoare, a mai afirmat ministrul.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Transporturi
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

POS Transport se desfasoara in intervalul 2007-2013. Proiectele se pot depune pana la epuizarea bugetului.

Principalii beneficiari sunt administratiile nationale ale infrastructurilor de transport feroviare, rutiere si navale, si administratiile nationale si regionale ale infrastructurii aeroportuare.

De asemenea, operatorii transportului feroviar public de calatori pot fi potentiali beneficiari sub axa prioritara nr. 2.
Bugetul total este de aproximativ 5.7 mld. euro, repartizati astfel:
  • Fondul de Coeziune si Fondul european de Dezvoltare Regionala: 4.6 mld. euro
  • Bugetul de stat: 1.09 mld. euroFondul de Coeziune si Fondul european de Dezvoltare Regionala: 4.6 mld. euro

Pana in prezent au fost depuse la Autoritatea de Management POS Transporturi un numar de 19 proiecte, dintre acestea fiind aprobate 9 proiecte, in valoare totala de 333.740.411 RON, contributia UE fiind de 60.145.684 RON.
  • Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T, cu aplicarea masurilor necesare pentru protectia mediului inconjurator
  • Modernizarea si dezvoltarea retelelor nationale de transport, in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile
  • Promovarea transportului feroviar, naval si intermodal
  • Sprijinirea dezvoltarii transportului durabil, prin minimizarea efectelor adverse ale transportului asupra mediului, si imbunatatirea sigurantei traficului si a sanatatii umane

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro