Inscrie firma
Newschannel.ro

Garantiile se acorda in cadrul schemei de garantare a creditelor bancare pentru beneficiarii selectati, in baza contractului incheiat intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Fondul fiind unicul gestionar al acestei scheme de garantare.

Astfel, beneficiarii Programului pot obtine garantii de la FNGCIMM in valoare de maxim 2,5 milioane de euro si de pana la 80% din finantarea acordata, in conditii avantajoase, prin achitarea unei prime de garantare de 1%.

Pentru obtinerea garantiei FNGCIMM, beneficiarii Programului trebuie sa depuna, spre analiza, documentatia de credit la banca finantatoare. In urma analizei, banca va stabili viabilitatea proiectului, iar daca beneficiarul nu detine suficiente garantii materiale, aceasta va solicita Fondului emiterea unei garantii. Fondul, pe baza propriei analize, acorda garantia si semneaza contractul de garantare/scrisoarea de garantare cu Banca, iar dupa emiterea garantiei Fondului, banca semneaza contractul de credit cu beneficiarul.

Garantii acordate in cadrul POP pot obtine beneficiari selectati ai masurilor 1.3 (Investitii la bordul navelor si selectivitate), 1.4 (Pescuitul de coasta la scara redusa), 1.5 (Compensatii socio-economice pentru managementul flotei comunitare de pescuit), 2.1 (Acvacultura), 2.2 (Pescuit in apele interioare), 2.3 (Prelucrarea si comercializarea pestelui) si 3.3 (Porturi de pescuit, puncte de debarcare si adaposturi)

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul Economiei si Mediului de Afaceri. Evolutia activitatii de garantare a FNGCIMM S.A.-IFN a inregistrat o crestere continua, ritmul mediu de crestere anuala a valorii garantiilor acordate de FNGCIMM in perioada 2006 - 2010 fiind de circa 86%.

De la infiintarea sa, FNGCIMM a garantat credite bancare in valoare de aproximativ 3.800 milioane euro, pentru mai mult de 20.000 de IMM-uri, valoarea garantiilor acordate depasind 2.800 milioane euro.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Bani de la stat
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro