Inscrie firma
Newschannel.ro

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a promis fermierilor romani ca, incepand din august, acestia vor primi ajutoarele pentru zonele defavorizate, in valoare de 87 milioane euro. Fondurile urmeaza sa fie acordate dupa ce APIA si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) vor modifica procedurile privind alocarea subventiilor de la stat, acestea urmand sa fie realizate pana la data de 30 iulie, a anuntat Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) au avut marti o intalnire de lucru cu reprezentantii Federatiei Nationale a Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, unde a fost discutata situatia platilor pentru zonele defavorizate, anunta MAPDR printr-un comunicat .

Conform dispozitiilor ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, banii pentru zonele defavorizate vor fi acordati in urma modificarilor procedurilor de catre APIA si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care vor fi realizate pana la data de 30 iulie.

"Este vorba de un numar de 303.000 de cereri pentru sumele aferente zonelor defavorizate, pentru care se vor acorda 87 milioane euro", a declarat pentru NewsIn Daniel Constantin.

In cadrul intalnirii, s-au luat in discutie problemele cu care se confrunta crescatorii de ovine si caprine din Romania, fiind expuse cateva modalitati de solutionare ale acestora de catre MAPDR.

Totodata, Ministerul Agriculturii a discutat despre situatia pasunilor si investitiile financiare pe care trebuie sa le faca unii crescatori individuali privind achizitia de animale pentru popularea fermelor.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro