Inscrie firma
Newschannel.ro

"O serie de documente nu sunt necesare la depunerea documentatie, putand fi solicitate la contractare, la prima plata, la ultima plata sau pe parcursul derularii obiectivului de investitii. Din punctul acesta de vedere APDRP impreuna cu noi (n.r. Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale) lucreaza la identificarea acestor documente. Nu va mai dura mult, deoarece intentionam ca procedura simplificata sa o aplicam in noua sesiune care va incepe in mai, speram noi", a declarat pentru NewsIn seful Directiei strategii, politici si programe de dezvoltare rurala, Rodica Matei.

Simplificarea proceduriilor initiale de accesare a programului este menita sa duca la depunerea a unui numar mai mare de proiecte, procesul de selectie ramanand neschimbat.

"Nu putem merge pe regula primul venit, primul servit. Si pentru noi e bine sa avem o selectie, pentru ca nu poti sa faci intr-o zona aceleasi investitii. De exemplu, nu poti sa faci intr-o zona unde ai un anumit numar de capete de animale, cinci abatoare, pentru ca nu ai de unde sa aduci animale ca sa le tai in acele abatoare", a explicat Matei.

Se lanseaza trei Masuri noi

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va lansa in perioada urmatoare trei masuri noi din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala, pana la sfarsitul anului putand fi lansate toate masurile din cadrul programului. Potrivit unui comunicat al ministerului, masurile lansate in perioada imediat urmatoare sunt Masura 122 privind "Imbunatatirea valorii economice a padurii", 125 de "Imbunatatire si dezvoltare a infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", precum si Masura 221 - "Sprijin pentru zona montana defavorizata".

"Noi lucram acum la proceduri si la ghidul solicitantului. Am vrea sa le avem gata in iunie, ca sa putem posta pe site ghidul solicitantului, pentru ca sunt masuri la care pregatirea proiectelor dureaza mai mult si atunci este bine ca oamenii sa aiba din timp informatiile", a mai spus Rodica Matei.

Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
2 comentarii

MIHAI DOREL 10.02.2011
1
CUM POT SA OBTIN FONDURI NERAMBURSABILE
ASvrea sa obtin fonduri europene nerambursabile unde trebue sa ma adresez pentru a obtine fonduri ;pentru a pune in aplicare un proect privind energia verde si adica ;o mini centrala si panouri solare la pret cel mai mic de pe piata . daca poate cineva sa ma ajute rog sa ma contacteze pe email mihai .mihai 1969@yaho .com sau la telefon 0745764908.multumesc
damian viorel 17.07.2012
2
CUM POT SA OBTIN FONDURI NERAMBURSABILE
As dori sa obtin fonduri europene nerambursabile unde trebue sa ma adresez pentru a obtine fonduri ;pentru a pune in aplicare un proect privind zootehnia , daca poate cineva sa ma ajute rog sa ma contacteze pe email damianviorel@gmail.com tel 0723287721


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro