Inscrie firma
Newschannel.ro

 

"Platile efective pana acum catre beneficiari au fost de 1,9 miliarde euro. In momentul de fata ne aflam la jumatatea perioadei (2007-2013, n.r.), la care se adauga inca doi ani de zile pentru facturi. Astfel, deadline-ul final pentru absorbtia celor 20 de miliarde de euro de la Comisia Europeana, neluand in calcul fondurile din agricultura, este 31 decembrie 2015", a mentionat Dragoi.

 

Acesta a adaugat ca absorbtia fondurilor europene reprezinta o prioritate pentru Romania, datorita faptului ca au un efect multiplicator.

 

"Avand in vedere ca astazi, la jumatatea perioadei, platile efective sunt de 10%, trebuie sa identificam o serie de masuri care sa relanseze aceasta absorbtie. Aceasta relansare a absorbtiei s-a tot facut, mai ales in anul 2010, prin masuri care au vizat eliminari de proceduri, de pasi birocratici, de stimulare, fie pe parte financiara, fie pe parte de prefinantare a absorbtiei. Ceva trebuie facut ca sa optimizam si numarul de contracte semnate, dar si efectiv platile catre beneficiari", a spus Dragoi.

 

Acesta a mentionat ca pana in prezent sunt depuse 25.000 de proiecte, cu o valoare cumulata totala de 47 miliarde euro.

 

"Cand ajungem la partea de proiecte contractate, adica cele care au fost deja analizate din cele depuse, observam ca avem un numar de aproape 7.000 de proiecte contractate cu o valoare totala de circa 15 miliarde euro", a mai spus Dragoi.

 

Reprezentantul MFP sustine ca, in momentul de fata, stocul de proiecte semnate, gata de implementare, este de circa 5.000 de proiecte, cu o valoare estimata de aproximativ 10 miliarde euro.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: SFATURI
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro