Inscrie firma
Newschannel.ro

Programul se va desfasura in 3 etape, astfel:

Etapa I - elaborare si publicare de brosuri

Etapa a II-a - organizarea campaniei de informare "Zilele Femeilor Intreprinzator", avand ca tematica asistenta oferita de Uniunea Europeana, IMM-urilor

Etapa a III-a - organizare si desfasurare de cursuri de pregatire antreprenoriala pe durata a 5 zile in cadrul a sase locatii.

In baza unui examen vor fi acordate certificate care sa ateste cunostintele dobandite la cursurile organizate in cadrul Programului.

Documentele justificative pe care aplicantii eligibili trebuie sa le depuna, personal sau prin posta, pe adresa OTIMMC-ului care organizeaza activitatile sunt urmatoarele:

pentru etapa a II-a

a) fotocopie a buletinului sau cartii de identitate a solicitantei;

b) fotocopie a diplomei de bacalaureat sau a ultimei diplome de studii sau dupa caz adeverinta de liceu sau facultate care sa ateste absolvirea.

pentru etapa a III-a

- Persoane fizice:

a) fotocopie a buletinului sau cartii de identitate a solicitantei;

b) fotocopie a diplomei de bacalaureat sau a ultimei diplome de studii sau dupa caz adeverinta de liceu sau facultate care sa ateste absolvirea.

- Persoane juridice

  1. fotocopie a buletinului sau cartii de identitate a solicitantei;

  2. fotocopie a diplomei de bacalaureat si a ultimei diplome de studii dupa caz adeverinta de liceu sau facultate care sa ateste absolvirea;

  3. certificat constatator, in original, emis de oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul societatea solicitanta, in care sa se mentioneze urmatoarele informatii: datele de identificare, codul unic de inregistrare, asociatii si reprezentantii legali ai societatii, domeniul de activitate principal si toate domeniile de activitate secundare, punctele de lucru, filialele, sucursalele, subunitatile societatii si data ultimei mentiuni din registru, precum si obiectul acesteia (dupa caz, in situatia in care inscrierea se face ca persoana juridica);

  4. declaratia pe propria raspundere privind incadrarea in categoria IMM sau microintreprindere pentru anul fiscal 2008. Aceasta trebuie sa cuprinda cifra de afaceri anuala neta, valoarea activelor totale si numarul mediu anual de salariati, 1 - 249 de salariati, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Toate aceste documente justificative trebuie depuse in termen de 5 zile de la publicarea listei cu participantii eligibili.

 

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Fondurile structurale, alimentate prin bugetul Uniunii Europene, pot fi accesate in perioada 2007 - 2013, termenul de depunere a dosarelor variind de la un program operational la altul.
Romania a beneficiat de fonduri europene de preaderare prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, cele trei instrumente de finantare insumand 6,8 miliarde euro.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra poate sa beneficieze de fonduri structurale in valoare de aproape 28 de miliarde de euro, bani ce vor fi accesati pana in 2013.

Banii vor fi cheltuiti prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.
Fondurile structurale sunt acordate in virtutea criteriului de convergenta, criteriu ce prevede eliminarea decalajelor existente intre regiunile tarii, armonizarea cu standardele europene din punct de vedere economic si social, imbunatatirea calitatii vietii si a naturii.

Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro