Inscrie firma
Newschannel.ro

In prezent, functioneaza doar doua asemenea centre, la Slatina si Targoviste. In perioada urmatoare, vor mai fi inaugurate altele la Galati, Pitesti. In cursul lunii martie va fi deschis centrul de consultanta de la Timisoara, urmand ca, la finele acestui an, sa fie functionale opt asemenea unitati, a declarat pentru EVZ vicepresedintele Agrostar, Florin Istrate. 

''De regula, fermierii care se duc sa depuna cereri pentru subventii, de exemplu, se duc cu toate actele intr-o sacosa, inclusiv cupoane de pensie, si cand ajung in fata functionarului rastoarna maldarul cu acte pe biroul acestuia. In aceste centre, ii ajutam pe oameni sa isi organizeze hartiile, astfel incat sa ajunga pregatiti in fata functionarului'', explica Florin Istrate. 

 

Mai precis, din documentele pe care le are un fermier, indiferent de suprafata detinuta sau de numarul de animale aflat in proprietate, consultantul il ajuta sa le aleaga doar pe acelea de care are nevoie pentru a depune cererea de subventie. Astfel, agricultorul se asigura ca are toate documentele necesare pentru a primi banii, iar timpul petrecut de acesta la ghiseu se scurteaza.

''Ar fi bine ca functionarii sa mearga din sat in sat, cu un calculator conectat la internet, si sa inregistreze acolo cererile de subventie si nu sa li se ceara agricultorilor sa se deplaseze la centrele zonale'', este de parere liderul sindical, mai ales ca multi dintre beneficiarii subventiilor sunt persoane in varsta sau care nu se descurca cu multa hartogaraie.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Agricultura
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro