Inscrie firma
Newschannel.ro
POR

Prin intermediul Creditului la termen oferit de Raiffeisen Bank, IMM-urile pot obtine pana la 70% din valoarea totala a proiectului, in lei sau in euro, pe o perioada de maxim 10 ani.

Acest produs poate imbraca si forma unui credit punte ce va pastra termenii si conditiile produsului de baza, insa cu anumite particularitati:

  • Suma facilitatii va acoperi doar portiunea eligibila si finantabila de catre Autoritatea de Management (AM) sau Organismul Intermediar(OI);
  • perioada de creditare reprezinta perioada de utilizare (perioada de implementare a proiectului) si perioada de rambursare (maxim 100 zile de la data depunerii de catre imprumutat a ultimei cereri de rambursare catre AM/OI); 
  • Costurile aferente imprumutului includ comisionul de acordare, de administrare, de angajament  (aplicabil sumei neutilizate), un comision de rambursare anticipata si dobanda. Valoarea comisioanelor este stabilita de banca, in functie de situatia financiara a fiecarei firme in parte.


Conditii de eligibilitate

In vederea abordarii unui proiect finantat prin intermediul Raiffeisen Bank, fezabilitatea proiectului va fi analizata chiar de banca, insa va tine cont si de urmatoarele aspecte:

experienta reprezentantilor companiei in domeniul in care urmeaza a fi dezvoltat proiectul;
gradul de angajament al actionarilor companiei;
nivelul de acuratete al proiectiilor financiare;
existenta unor relatii traditionale cu clientii/furnizorii.
„Avand in vedere ca Raiffeisen Bank poate oferi atat creditul punte (ce urmeaza a fi rambursat din incasarea grantului) cat si o portiune suplimentara acestuia, este important ca proiectul sa ofere suficiente argumente in ceea ce priveste caracterul sau auto-lichidant”, a adaugat Adriana Chelu.

Sfaturi pentru aplicanti

Este necesar ca proiectul ce urmeaza a fi derulat sa coincida cu stategia de dezvoltare a companiei respective si sa nu fie privit doar ca o oportunitate de accesare a unor fonduri.

De asemenea, pentru o derulare optima a proiectului, Adriana Chelu ii sfatuieste pe aplicanti sa apeleze la aceeasi companie de consultanta care a realizat studiul de fezabilitate si in procesul de implementare a proiectului. "Se vor evita astfel situatiile in care un proiect “elaborat” de o anumita companie de consultanta, proiect ce se poate califica la finantare din fonduri UE, sa intampine dificultati de nesurmontat la momentul implementarii, daca aplicantul va colabora cu o alta companie de consultanta", a explicat reprezentantul Raiffeisen Bank.

Cofinantari europene, Episodul 1: Creditele de cofinantare EU Office de la BCR

Cofinantari europene, Episodul 2: Creditele de cofinantare EUROBRD

Cofinantari europene, Episodul 3: Creditele de cofinantare EUROAcces de la Bancpost

Cofinantari europene, Episodul 4: Creditele de cofinantare de la CEC Bank

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Cofinantari
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

desfasurarea de activitati economice incluse in clasificarea indicata de Ghidul Solicitantului

sa nu existe obligatii neonorate conform legislatiei nationale (contracte de munca si asigurari sociale, taxe nationale si locale, siguranta la locul de munca, reguli privind protectia mediului)

sa nu fie in situatie de faliment sau lichidare

sa nu existe datorii publice restante (mai mult de 60 zile)

minimum 1 sau 2 ani de activitate economica si profit operational in ultimii 1 sau 2 ani financiari

Cerere de credit

Studiu de fezabilitate

Documente de confirmare a cofinantarii

Documente contabile ale firmei

Adeverinta privind datoriile solicitantului la bugetul de stat, eliberata de Administratia Financiara

Titlul de proprietate/Actul de concesiune

Cazierul fiscal al persoanei autorizate sa depuna Cererea de Finantare si al persoanei responsabile de proiect

BRD:
Finantare de pana la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente contributiei proprii (IMM Investitii)
Finantare de pana la 100% din valoarea grantului UE obtinut (IMM Suport)
Finantare de pana la 75% din valoarea totala a cheltuielilor ne-eligibile aferente proiectului (EUROBRD IMM pe termen scurt sau mediu)
Finantare adaptata necesitatilor clientului. (linie de credit)

CEC Bank
Finantare de pana la 100% din valoarea totala a proiectului de investitie (linie de credit si credit de investitii)
Finantare de pana la 100% din valoarea fondurilor europene nerambursabile (grantului)

Raiffeisen Bank
Finantare de pana la 70% din valoarea totala a proiectului, inclusiv TVA.

Bancpost:
Finantare de pana la 100% din valoarea proiectului de investitie

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro