Inscrie firma
Newschannel.ro

Masura 121, de modernizare a exploatatiilor agricole, permite obtinerea de bani nerambursabili in procent de pana la 80%, dar maximum 2 milioane euro, pentru investitii in sectorul vegetal si in sectorul de crestere a animalelor. De exemplu se poate aplica pentru constructia de la zero a unei ferme de vaci sau constructia unei sere, infiintarea plantatiilor de pomi, arbusti fructiferi si capsuni. De asemenea, se finanteaza achizitionarea de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje, instalatii, echipamente si accesorii, echipamente si software specializate, informeaza Ziarul Financiar.

Masura 123 - Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere,  se adreseaza celor care doresc sa construiasca, spre exemplu, o fabrica de paste fainoase de la zero sau o moara.  „Aceasta masura ofera posibilitatea atragerii unui ajutor financiar nerambursabil de maximum 3 mil. euro, in procent finantat de pana la 50%. Cheltuielile eligibile includ investitii in obtinerea de noi produse agricole si cresterea valorii adaugate a produselor existente, achizitii de utilaje si echipamente, adaptarea intreprinderilor la noile standarde comunitare", spune Dragoi, citat de ZF.

Masura 312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi, poate fi accesata, spre exemplu, de catre microintreprinderile din mediul rural, interesate de infiintarea unei spalatorii auto. Sumele ce pot fi obtinute sub forma de ajutor financiar nerambursabil se ridica la 200.000 de euro, in procent maxim de 70% din valoarea totala eligibila a investitiei. De asemenea, sunt finantate fabricarea de covoare si mochete, fabricarea sapunurilor, detergentilor si a produselor de intretinere, fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, fabricarea caramizilor, tiglelor si altor produse pentru constructii.

Tot prin FEADR, masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice, start-up-urile isi pot finanta investitiile in turismul rural si agroturistic, in procent de 50% si in suma maxima de 200.000 de euro. „Pot fi incluse in dosarul de finantare cheltuieli cu proiectarea si consultanta, cu constructia de la zero a structurilor de cazare rurala sau agroturistica, precum si cu dotarea acestora si racordarea la utilitati", mai spune Dragoi.

Toate masurile din cadrul FEADR sunt insa inchise, un nou apel de proiecte urmand sa fie lansat dupa aparitia ghidurilor solicitantului pe site-ul apdrp.ro. „Am lucrat pentru cateva proiecte depuse de start-up-uri, insa acestea au renuntat la proiecte pe parcurs, chiar daca au acordat avansuri si au pierdut bani, din cauza dificultatilor de pe piata", spune oficialul CED Invest.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
12 comentarii

Mihai R 25.05.2009
1
doar tarani putem sa devenim!!!
deci nu pot sa fac alt gen de afacere! Doar daca vreau sa ma intorc la glie... Pai la glie ma intorc cand mor. Inainte am de gand sa traiesc. Eventual BINE, dupa cum imi promitea cineva acum 5 ani...
dicoiu maria 28.10.2009
2
cum pot accesa fonduri eu pt infiintarea unei sere pt productia de zarzavaturi
buna ma numesc maria si locuiesc la 2 pasi de orasul sibiu---dintotdeauna sunt producator -si ies pe piata libera cu produse din gradina proprie -----as dori sa fac ceva mai mult decat atat ---vreau sami fac o sera mare --dar nu am banii necesari --nu stiu cum sa fac sa ---accesez fonfurile europene --pt ca sami fac o sera mare si sa produc produsele noastre romanesti , care au si aroma si gust --- si as vrea sa produc ca intodeauna fara a folosi ---produsele chimice --numai cu ingrasaminte naturala daca poate cineva sa ma indrume ----multumesc mult
Chis Radu Cristian 04.11.2009
3
Crearea unei ferme de vaci
Cum as putea sa-mi creez o ferma de vaci,in conditiile in care am terenul,usor accesibil cu masina.M-ar interesa daca as putea sa obtin fonuri eoropene si cat la suta ne rambursabile.Multumesc anticipat!
mariana 28.04.2010
4
fonduri
sunt femeie ,32ani,anul acesta termin studii economice,as dori sa infiintez o ferma de animale prin fonduri europene,am in vedere achizitionarea unui teren intr-o zona defavorizata ,deja avem 20 capete porcine si urmeaza sa luam 3-4 vacute
Nicoleta 09.05.2010
5
vreau bani
La ce-am citit aici ,ma intorc la glie precum este spus mai sus.Vreau bani pentru un laborator de cofetarie.Nu am nevoie decat de 20000 de euro, caci restul am pus eu pana acum,Ma poate ajuta cineva cu vre-o idee, la cine sa mai apelez? cu respect,succes tuturor!
Ganea 12.06.2010
6
va ajut eu cu tot ce doriti
ofer consultanta pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile(proiecte,avize etc.)
ionut 07.09.2010
7
ionut
am un proiecct care este eligibil si nu am cofinantare faci degeaba proiecte
andrei 23.11.2010
8
infintare unei fabrici
buna de unde pot afla cum pot optine fonduri europene pentru a deschide o fabrica de brichete de rumegus de brad multumesc anticipat
bisioc fanel 02.01.2011
9
fanel
vreau sa aflu cum sa optin fonduri europene nerambursabile pt a renova o biserica din localitatea sarauad
Victoras 19.02.2011
10
Cum se pot obtine fonduri europene pentru livezi si pasuni?
Buna,cum pot lua subventii de la APIA pentru pasuni si livezi(1500 Euro/an)?Ce documentatie trebuie depusa si pana cand?Multumesc anticipat!
Victoras 20.02.2011
11
Cum se pot obtine fonduri europene pentru livezi si pasuni?
Buna,cum pot lua subventii de la APIA pentru pasuni si livezi masura 1/4(1500 Euro/an)?Ce documentatie trebuie depusa si pana cand?Multumesc anticipat!
nicoleta 03.03.2011
12
cum se pot obtine fonduri europene pentru livezi?
buna cum pot lua suventii de la Apia pentru livezi.Ce documentatie trebuie depusa si pana cand


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro