Inscrie firma
Newschannel.ro
Calendar Finantari Obiective

Comunicarea arata ca obiectivul UE privind energia regenerabila poate fi indeplinit si depasit, daca statele membre implementeaza pe deplin planurile lor nationale de actiune in domeniul energiei regenerabile si isi imbunatatesc instrumentele de finantare.

 

Astfel, Comisia invita statele membre sa puna in aplicare planurile nationale de actiune pe care le-au prezentat la inceputul anului 2010, potrivit carora isi vor respecta obligatiile privind atingerea obiectivelor nationale pana in 2020. CE atrage atentia ca, potrivit ultimelor date, in 2010, tintele stabilite de statele membre pentru sectorul energiei electrice si transportului au fost ratate de catre majoritatea statelor, precum si de UE in ansamblu.

 

In privinta finantarii, Comisia solicita statelor sa asigure o dublare a investitiilor anuale in domeniul energiei regenerabile, de la 35 la 70 de miliarde euro pe an.

 

Comunicarea arata ca, in timp ce diverse instrumente financiare sunt folosite in toate statele membre pentru dezvoltarea energiei regenerabile - subventii, imprumuturi, certificate etc., este necesara imbunatatirea administrarii acestora, intrucat investitorii au nevoie de o mai mare coerenta, claritate si certitudine.

 

Documentul Comisiei subliniaza, de asemenea, necesitatea continuarii cooperarii intre statele membre si o mai buna integrare a energiei regenerabile in Piata Unica europeana. Estimarile indica faptul ca astfel de masuri ar putea conduce la economii de pana la 10 miliarde de euro in fiecare an.

 

Convergenta sistemelor de sprijin si de integrare a pietei trebuie consolidata, astfel incat sursele de energie regenerabila si tehnologiile aferente sa devina competitive din punct de vedere economic cat mai curand posibil. Functionarea eficienta a mecanismelor de cooperare va fi evaluata de catre Comisie in 2014.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Mediu
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Ministerul Mediului are in pregatire un portofoliu de aproximativ 80 de proiecte majore care vizeaza investitii in infrastructura de apa, deseuri, termoficare si inundatii, cu o valoare de peste 4 mld. euro, aproape 70% din fondurile europene disponibile, din totalul de 5,6 mld. euro alocate imbunatatitii sectorului de mediu in perioada 2007-2013.
Inca de la lansarea programului, in iulie 2007, au primit finantare, prin axa prioritara I, proiecte majore de mediu in valoare de 936 mil. euro pentru lucrari de investitii localizate in Cluj-Salaj (197 mil.euro), Giurgiu (72 mil.euro), Turda-Campia Turzii (80 mil. euro), Calarasi (100 mil.euro), Tulcea (114 mil.euro), Sibiu (90 mil.euro), Teleorman (116 mil.euro), Olt (73 mil.euro) si Gorj (90 mil.euro).

Alte doua proiecte, la Brasov si Bistrita-Nasaud urmeaza sa primeasca aprobare, in valoare de 189 mil. euro si respectiv 43,64 mil. euro.
POS Mediu finanteaza investitii pentru:
  • extinderea si modernizarea infrastructurii de apa: 3,3 mld. euro
  • dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor: 1,2 mld. euro
  • reabilitarea centralelor municipale de termoficare in vederea reducerii poluarii: 458 mil. euro
  • implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii: 215 mil. euro
  • dezvoltarea infrastructurii de prevenire a riscurilor naturale in zonele expuse la risc: 329 mil. euro
  • Asistenta tehnica: 174 mil. euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro