Inscrie firma
Newschannel.ro

1. Etapa de identificare a investitiei

O firma start-up sau existenta deja poate sa-si dezvolte activitatea principala sau sa si-o modifice si sa se extinda spre spatiul rural in orice fel de categorie de investitie eligibila prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Fiecare potential beneficiar trebuie sa verifice daca se incadreaza in segmentul IMM, trebuie sa identifice domeniul de activitate si tipul de investitie (achizitii de utilaje, constructie noua sau modernizare, ferma, activitate industriala, atelier mestesugaresc etc).

Trebuie ca o firma deja existenta sa aiba sediul in mediul rural, dar exista masuri, referitoare la componente din procesare, in care acest aspect nu este atat de restrictionat.

De asemenea, firma nu trebuie sa inregistreze pierderi in bilantul exercitiului financiar aferent anului anterior depunerii cererii de finantare si nu trebuie sa aiba datorii la stat, sa nu fie in incidenta de plata, sa nu fie in executare silita etc.

Terenul pe care isi va desfasura activitatea firma respectiva trebuie sa fie in proprietatea acesteia sau sa il aiba in concesiune pe o perioada suficient de lunga ca sa asigure implementarea investitiei si incheierea perioadei obligatorii de cinci ani dupa finalitatea ei, timp in care este supusa unui control de justificare a cheltuirii de fonduri europene si in care trebuie mentinuta activitatea specificata.

Trebuie clarificat nivelul bugetului.

2. Etapa de realizare a proiectului

Cui ma adresez pentru realizarea proiectului in baza caruia se pot obtine fonduri nerambursabile prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala? Cu ce tip de proiect? Ce contine proiectul?

Pentru intocmirea proiectului exista trei variante:
a) potentialul beneficiar isi intocmeste singur proiectul consultand Ghidul Solicitantului disponibil pe www.apdrp.ro;
b) potentialul beneficiar se adreseaza unui consultat din cadrul unui Oficiu Judetean de Consultanta pentru Agricultura (OJCA), care exista in fiecare judet si care au si centre locale, sau, pentru informatii si mai detaliate, la Oficiile Judetene pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit;
c) potentialul beneficiar se adreseaza unui consultant privat, cu recomandarea ca serviciile de consultanta sa fie obiectul unui contract atent citit, atent gandit pe toate etapele derularii proiectului.

De retinut: Cheltuielile facute pentru obtinerea serviciilor de consultanta sunt cheltuieli eligibile pentru intocmirea proiectului, adica vor fi recuperate la un nivel de cel putin 50%, in functie de masura vizata.

Dosarul, compus din proiect, cerere de finantare, anexe necesare, declaratii specifice pe proprie raspundere date de beneficiar, se depune la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit de pe raza localitatii unde beneficiarul isi are domiciliul si isi desfasoara activitatea.

3. Etapa de verificare a dosarului

Dosarul este verificat de catre expertii de la Oficiile Judetene pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Trebuie ca proiectul sa fie conform cerintelor din Ghidul Solicitantului, sa existe toate documentele necesare conforme cu prevederile din Ghid, cartea de capatai in demersul obtinerii de fonduri europene nerambursabile de ambele "baricade". Procesul de verificare difera in functie de tipul de investitie (lucrari de constructie, modernizari etc).

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
3 comentarii

ciprian 25.11.2011
1
contractare fonduri europene nerambursabile
buna ziua, m-ar interesa si pe mine sa contractes fonduri europene nerambursabile ptr o afacere undeva la tara la precis in ilfov nu departe de bucuresti...as vrea asa stiu care sunt conditiile aprobarii...astept un raspuns pe adresa de mail cypryan_m@yahoo.com sau id mess cypryan_m
gelu 09.01.2013
2
intrebare
am 50 de ani,10000metri patrati pamant agricol in brasov,40000euro,pot otine fonduri europene nerambursabile pentru a infiinta 8000metri patrati de sere(flori-legume)
Fonduri Europene 10.03.2014
3
Fonduri Europene
Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:fondurieuropenenerambursabile ro


Comenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro