Inscrie firma
Newschannel.ro

 

Beneficiarii acestor garantii sunt clientii bancii - persoane fizice autorizate, IMM-uri sau societati agricole - care solicita credite pe termen scurt (maximum 12 luni) in vederea sustinerii activitatii lor curente.

Plafonul maxim total al acestei noi cooperari este de 50 milioane RON. Avand in vedere ca procentul de garantare este de 80% din valoarea creditului, se creaza premisele unor finantari noi in agricultura in valoare de 62,5 milioane RON (suma maxima care poate fi alocata unui client este de 1.400.000 RON).

In plus, procesul de acordare si garantare a creditelor este mult mai rapid, garantia fondului fiind obtinuta prin notificare direct de catre banca in maximum 3 zile, clientul nefiind nevoit sa se deplaseze si la sediul FGCR.

BRD continua astfel traditia ultimilor ani, in care sectorul agricol a reprezentat o preocupare permanenta pentru banca, cu rezultate notabile: succesul creditelor acordate in baza subventiilor pe suprafata sau al masurilor aferente Axei II PNDR, respectiv creditele pe baza subventiilor din zootehnie, dar si creditul de campanie agricola sau creditele specifice de investitii (inclusiv cele acordate pentru sprijinul proiectelor cu co-finantare din fonduri europene).

Aceste rezultate au fost posibile si cu ajutorul parteneriatelor incheiate cu FGCR care, de la infiintarea sa in 1994 si pana in prezent, a acordat garantii atat pentru finantarea nevoilor de credit de capital de lucru, cat si facilitati de investitii (inclusiv credite acordate in cofinantarea fondurilor europene post-aderare).

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are a doua capitalizare bursiera la BVB.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Grupul are 157.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati - cheie:

- Retail banking, finantari specializate si asigurari

- Private Banking, Gestiune de active si servicii pentru investitori

- Corporate & Investment Banking

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Agricultura
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

PNDR se desfasoara in intervalul 2007-2013, fiind aprobat in Comitetul pentru Structuri Agricole si Rurale, in data de 20 februarie 2008.

Principalii beneficiari sunt fermele, unitatile de procesare si prelucrare produse agroalimentare, microintreprinderile.
Contributia UE, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), este de 8 mil. Euro la care se adauga contributia nationala de cca 2.000 mil euro.

Fondurile europene nerambursabile, care se pot accesa prin PNDR, sunt destinate realizarii investitiilor in ferme, unitati de procesare si prelucrareproduse agroalimentare, investitii in activitati non-agricole, turism si infiintarea de microintreprinderi.
In 2008, au fost depuse, la nivel national, pentru toate masurile lansate 12.927 proiecte, cu o valoare publica de 5.0523, 28 mil Euro.

Pentru finantare au fost selectate 1.490 de proiecte, din care s-au contractat 1.320 de proiecte cu o valoare publica de 725, 67 mil. Euro.

Pana in prezent au fost platite un numar total de 197 cereri de plata cu o valoare publica de 16, 77 mil Euro, la care se adauga platile facute de APIA, suma totala fiind de 197, 68 milioane de Euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro