Inscrie firma
Newschannel.ro
drumuri Obiective Calendar Finantari Documente necesare Axe si masuri active Contacteaza

"Avem doua proiecte legate de judetul Constanta care sunt in curs de aprobare in zilele urmatoare: autostrada Constanta – Cernavoda si by-pass-ul municipiului Constanta. Aceste doua portiuni de autostrada pot fi realizate fara niciun fel de impediment, terenurile sunt expropriate, constructorii exista, se organizeaza. Atat Uniunea Europeana, cat si Banca Europeana pentru Investitii, pun la dispozitie banii si sper ca in doi ani, asa cum este prevazut in contracte, vom avea autostrada finalizata pana la Constanta", a declarat ministrul.

In total, cele doua proiecte costa circa 600 de milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor, respectiv 338 milioane de euro, vin de la BEI, 136 milioane de euro de la bugetul de stat si restul de 126 milioane de la UE.

"Nu inseamna ca daca zilele urmatoare avem aprobate aceste proiecte am tras si banii, dar asta inseamna ca putem trage banii", a precizat ministrul.

Berceanu a mai spus ca alte proiecte, in valoare de 2,3 miliarde euro, sunt in diverse stadii.  "Alte proiecte de 2,3 miliarde de euro sunt in diverse stadii si dorim sa le acceleram, astfel incat sa fie aprobate repede. Pana la sfarsitul lui august vor fi trimise la Uniunea Europeana in stadiul de aprobare, iar pana la sfarsitul anului speram sa mai avem aprobate alte proiecte si sumele de la bugetul de stat necesare cofinantarii”, a spus ministrul.

In 2009 vor fi trimise spre aprobare proiectele pentru autostrazile Nadlac – Arad, Orastie – Sibiu, Arad – Timisoara si Lugoj - Deva, iar in 2010 pentru Timisoara – Lugoj.

"Pentru mine, pentru colegii nostri, atragerea acestor fonduri este prioritatea zero. Avem bani gratis la dispozitie si nu-i utilizam, dar plangem ca e criza, ca nu avem autostrazi, ca nu avem drumuri. Sunt primii bani care ar trebui sa ne intereseze. Probabil ca in ultimii doi ani, de cand am intrat in UE, guvernarea care a fost nu s-a interesat de acesti bani deoarece economia mergea asa de bine si aveau asa de multi bani de la buget, pentru ca alta explicatie nu pot sa gasesc de ce unele lucruri in acest domeniu le-am gasit exact acolo unde le-am lasat la inceputul lui 2007", a sustinut Berceanu.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.
0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

POS Transport se desfasoara in intervalul 2007-2013. Proiectele se pot depune pana la epuizarea bugetului.

Principalii beneficiari sunt administratiile nationale ale infrastructurilor de transport feroviare, rutiere si navale, si administratiile nationale si regionale ale infrastructurii aeroportuare.

De asemenea, operatorii transportului feroviar public de calatori pot fi potentiali beneficiari sub axa prioritara nr. 2.
Bugetul total este de aproximativ 5.7 mld. euro, repartizati astfel:
  • Fondul de Coeziune si Fondul european de Dezvoltare Regionala: 4.6 mld. euro
  • Bugetul de stat: 1.09 mld. euroFondul de Coeziune si Fondul european de Dezvoltare Regionala: 4.6 mld. euro

Pana in prezent au fost depuse la Autoritatea de Management POS Transporturi un numar de 19 proiecte, dintre acestea fiind aprobate 9 proiecte, in valoare totala de 333.740.411 RON, contributia UE fiind de 60.145.684 RON.
  • Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T, cu aplicarea masurilor necesare pentru protectia mediului inconjurator
  • Modernizarea si dezvoltarea retelelor nationale de transport, in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile
  • Promovarea transportului feroviar, naval si intermodal
  • Sprijinirea dezvoltarii transportului durabil, prin minimizarea efectelor adverse ale transportului asupra mediului, si imbunatatirea sigurantei traficului si a sanatatii umane

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro