Inscrie firma
Newschannel.ro

 

Autoritatile din judetul Vaslui risca sa returneze peste un milion si jumatate de euro, bani primiti de la Uniunea Europeana pentru o serie de investitii, din cauza ca acestea nu au utilitate. Potrivit Consiliului Judetean Vaslui, situatia este generata de faptul ca Guvernul a interzis angajarile in administratie, iar in centrele sociale construite in judet cu fonduri europene nu are cine sa lucreze. 

Un exemplu in acest sens este cel din comuna Bacesti, unde s-a cheltuit peste un milion de euro pentru constructia unui centru de batrani care se intinde pe o suprafata de 1.200 de metri patrati.

 

''Capacitatea noului centru este de 101 paturi. Avem nevoie urgenta de avizul Ministerului Sanatatii pentru ca am intrat in perioada critica pana la care trebuia sa dam in folosinta centrul. Normele care reglementeaza primirea fondurilor europene sunt foarte clare si nu ne putem abate de la ele sub nicio forma. Noi am depus toate documentatiile la Ministerul Sanatatii si asteptam avizul. Suntem obligati sa returnam banii daca nu dam centrul in folosinta. Nu avem de unde sa mai dam atatia bani inapoi'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ioan Briscaru, directorul Centrului Bacesti. 

 

Schema de personal necesara pentru noul centru prevede angajarea a aproximativ 40 de persoane, medici, asistente si infirmiere. De asemenea, in comuna Padureni din judetul Vaslui autoritatile locale se afla in situatia de a returna banii alocati de UE pentru punerea in practica a doua proiecte PHARE. Aici a fost construit un ''Centru de zi pentru copiii proveniti din familii defavorizate'', investitie care a costat peste 1,2 milioane de lei. Aproximativ 30 de copii saraci din comuna Padureni ar urma sa beneficieze de serviciile centrului, dar acest lucru nu este deocamdata posibil din cauza lipsei personalului. 

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Garantare
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Lansare: decembrie 2001. Crearea Fondului de Contragarantare va majora de patru ori capacitatea de asigurare a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, marind astfel si numarul IMM-urilor care vor accesa credite.
Activitatea de garantareEstimat 2008
Numar de garantii acordate2.300
Valoare totala garantii acordate - mil. lei870
Valoare totala credite bancare acordate cu garantii FNIMM - mil. lei1.729
Fondul National pentru Garantarea Creditelor IMM-urilor garanteaza credite, cofinantare bancara pentru accesare de fonduri europene, scrisori de garantie bancara, alte instrumente de finantare acordate sau convenite de catre banca cu beneficiarul IMM.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro