Inscrie firma
Newschannel.ro
Calendar Finantari ObiectiveContractele de finantare vizeaza modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Botosani, sistemul de apa/apa uzata din judetele Buzau si Timis si managementul integrat al deseurilor in judetul Neamt.

“In acest moment avem proiecte aprobate in valoare de 3,8 miliarde de euro si proiecte semnate in valoare de 3,4 miliarde euro. Deja , din punct de vedere al agendei pe 2007 2011 ne incadram in previziuni, si chiar le vom depasi in ceea ce priveste semnarea contractelor. Cu toate acestea, cea de-a doua faza, a implementarii si a absorbtiei fondurilor, ce intra in responsabilitatea autoritatilor locale, lasa inca de dorit. Ne preocupa ce se intampla in acest domeniu unde nu suntem multumiti. Pentru acest lucru, fac un apel la responsabilii din autoritatile locale de a se informa, a colabora pentru a nu repeta greselile celor care au licitat in perioada trecuta si sa inceapa investitiile cat mai repede”, a declarat Ministrul Mediului si Padurilor.

Proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Botosani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice” are o valoare totala de 36.578.800 Euro fara TVA, din care finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 18.289.400 Euro. Obiectivul este reabilitarea centralelor de termoficare existente si a retelelor de alimentare cu energie termica in Botosani, in vederea conformarii cu acquis-ul comunitar de mediu relevant si cu politica Uniunii Europene in ceea ce priveste reducerea poluarii aerului si a impactului asupra schimbarilor climatice in municipiul Botosani. Populatia beneficiara a proiectului va fi de aproximativ 115.000 locuitori.

Cel de-al doilea proiect semnat a fost “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau” este de 99 376 000 Euro fara TVA, din care finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune 76 763 921 Euro. Populatia beneficiara a proiectului va fi de aproximativ 191.000 locuitori. Obiectivul general al Proiectului consta in imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare in conformitate cu practicile si politicile UE in domeniu, in majoritatea zonelor urbane pana in anul 2014.

Proiectul “Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”, semnat tot astazi, are o valoare totala de 118.871.000 Euro fara TVA, din care finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune 87.860.585 Euro. Populatia beneficiara este de aproximativ 159.997 locuitori iar obiectivul este imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare in conformitate cu practicile si politicile UE in domeniu, in majoritatea zonelor urbane pana in anul 2014.

Pentru proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Neamt”, valoarea totala este de 33.412.188 Euro fara TVA, din care 24.289.748 Euro reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Intreaga populatie a judetului, aproximativ 557.400 locuitori (la nivelul anului 2010) va beneficia de acest proiect, care va fi implementat pe o perioada de 44 de luni. Printre obiective se numara imbunatatirea si extinderea la nivel judetean a colectarii deseurilor municipale si transportul acestora, cu asigurarea unei rate de colectare a deseurilor de 100% in zonele urbane si rurale precum si extinderea sistemului de colectare selectiva a deseurilor reciclabile, in vederea asigurarii tintelor privind deseurile de ambalaje.

Pentru informatii detaliate despre intreprinderile mici si mijlocii din Romania si pentru sfaturi si analize legate de finantari, fonduri structurale si alte domenii interesante pentru oamenii de afaceri va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro.

Alte articole despre: Mediu
Alte subiecte:

0 comentariiComenteaza si tu
Titlu: Comenteaza: Nume: Email: Website: (optional)

Introduceti codul din poza de mai jos pentru verificare
Adauga

Intreaba un specialist

Pentru sfaturi, subtilitati despre fondurile structurale precum si pentru consultanta legata de proiectul dvs. de finantare europeana, nu ezitati sa adresati o intrebare specialistului invitat din aceasta saptamana.
Intreaba un specialist

Povesti de succes

Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura Comisia Europeana va recupera de la Romania 74,9 milioane de euro cheltuite incorect in agricultura

Comisia Europeana va recupera de la Romania suma de 74,9 milioane euro, ce reprezinta fonduri pentru agricultura...

citeste tot articolul

Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT,prezentat Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din PE

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu a sustinut marti, la...

citeste tot articolul

97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE 97 IMM-uri din 100 au avut probleme in accesarea de fonduri UE

Pentru numeroase IMM-uri, accesarea fondurilor europene trebuia sa fie gura de aer proaspat, sprijinul binevenit de care...

citeste tot articolul

Ministerul Mediului are in pregatire un portofoliu de aproximativ 80 de proiecte majore care vizeaza investitii in infrastructura de apa, deseuri, termoficare si inundatii, cu o valoare de peste 4 mld. euro, aproape 70% din fondurile europene disponibile, din totalul de 5,6 mld. euro alocate imbunatatitii sectorului de mediu in perioada 2007-2013.
Inca de la lansarea programului, in iulie 2007, au primit finantare, prin axa prioritara I, proiecte majore de mediu in valoare de 936 mil. euro pentru lucrari de investitii localizate in Cluj-Salaj (197 mil.euro), Giurgiu (72 mil.euro), Turda-Campia Turzii (80 mil. euro), Calarasi (100 mil.euro), Tulcea (114 mil.euro), Sibiu (90 mil.euro), Teleorman (116 mil.euro), Olt (73 mil.euro) si Gorj (90 mil.euro).

Alte doua proiecte, la Brasov si Bistrita-Nasaud urmeaza sa primeasca aprobare, in valoare de 189 mil. euro si respectiv 43,64 mil. euro.
POS Mediu finanteaza investitii pentru:
  • extinderea si modernizarea infrastructurii de apa: 3,3 mld. euro
  • dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor: 1,2 mld. euro
  • reabilitarea centralelor municipale de termoficare in vederea reducerii poluarii: 458 mil. euro
  • implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii: 215 mil. euro
  • dezvoltarea infrastructurii de prevenire a riscurilor naturale in zonele expuse la risc: 329 mil. euro
  • Asistenta tehnica: 174 mil. euro.

NewsChannel

NewsChannel.ro este un site de informatii, stiri, analize, materiale video. Site-ul mai gazduireste un calendar de afaceri si un director de formulare si documente tipizate, toate dedicate oamenilor de afaceri si profesionistilor care lucreaza in acest mediu. Vizitati NewsChannel.ro